Solgul fisksoppa med torsk och lax.
Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »En härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Ugnsrostad blomkål är en perfekt rätt som kan serveras precis som den är med en god sallad till, eller varför inte som ett tillbehör till middagen? Blomkålen öser jag med smör under tillagningstiden i ugnen. Det ger en otroligt god smak. Och den flagade mandeln ger en fin kontrast till den mjuka blomkålen.
1 blomkålshuvud
25 g smör
1 ekologisk citron
salt
50 g mandelspån
100 g parmesan
200 g créme fraîche
1/2 citron
olja
200 g créme fraîche
Ansa blasten från blomkålen och skär till en jämn snittyta så blomlålshuvudet står stadigt och rakt.
Klä en form med bakplåtspapper och ställ i blomkålen.
Smält smöret, blanda i saft och skal från 1 citron och salt. Pensla blomkålshuvudet med smöret.
Ugnsrosta i 225°C i cirka 40 minuter. Tag ut blomkålen då och då och ös/pensla med smöret i formen.
Känn med en provsticka om blomkålen mjuknat. Riv då över parmesan och strö över mandelspån, ugnsrosta i ytterligare 10 minuter. Håll koll så att mandelspånet inte bränns vid.
Vispa upp créme fraîche och blanda i saft från 1/2 citron och lite olja. Smaka av med salt och servera till blomkålen.
239,00 kr
Till den bakade blomkålen passar det bra att dricka Drostdy-Hof Chardonnay Viognier. Vinet är torrt med medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Det har en balanserad syra och fruktigt avslut.
Recept: Linnéa Seidel
Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs mer »Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »