Ugnsrostad blomkålssallad med ryggbiff och grönkålschips.
Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.
Läs mer »En härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Ugnsrostad blomkål är en perfekt rätt som kan serveras precis som den är med en god sallad till, eller varför inte som ett tillbehör till middagen? Blomkålen öser jag med smör under tillagningstiden i ugnen. Det ger en otroligt god smak. Och den flagade mandeln ger en fin kontrast till den mjuka blomkålen.
1 blomkålshuvud
25 g smör
1 ekologisk citron
salt
50 g mandelspån
100 g parmesan
200 g créme fraîche
1/2 citron
olja
200 g créme fraîche
Ansa blasten från blomkålen och skär till en jämn snittyta så blomlålshuvudet står stadigt och rakt.
Klä en form med bakplåtspapper och ställ i blomkålen.
Smält smöret, blanda i saft och skal från 1 citron och salt. Pensla blomkålshuvudet med smöret.
Ugnsrosta i 225°C i cirka 40 minuter. Tag ut blomkålen då och då och ös/pensla med smöret i formen.
Känn med en provsticka om blomkålen mjuknat. Riv då över parmesan och strö över mandelspån, ugnsrosta i ytterligare 10 minuter. Håll koll så att mandelspånet inte bränns vid.
Vispa upp créme fraîche och blanda i saft från 1/2 citron och lite olja. Smaka av med salt och servera till blomkålen.
119,00 kr
Torr, frisk och livfull karaktär som förfinas genom distinkta inslag av gröna äpplen, citrus och en välbalanserad mineralitet. Komplexiteten förhöjs av subtila toner av ljust bröd, vilket ger en rund och fyllig struktur, samt en antydan till nötighet som bidrar till en minnesvärd eftersmak.
109,00 kr
Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron. Perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.
Läs mer »En underbar och enkel purjolökspaj av Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024: Tess Medina. Receptet kommer från hennes kokbok "À table med Tess".
Läs mer »Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.
Läs mer »En härlig grönsakssoppa som är supergod, mättande och otroligt nyttig. Dessutom är den klar på en kvart!
Läs mer »