Varm grönkålssallad med lax.
Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.
Har du testat att ugnsbaka blomkål? Tillsammans med lite olja och ett salt smaksatt med örter? Det här lite bittra och ibland beska som kan finnas i blomkål blir som bortblåst. Istället har du en söt, krämig och smakrik grönsak som är helt fantastisk god.
Dessutom passar det makalöst bra till en bit kött. Antingen gör du en puré på den ugnsrostade blomkålen med lite smör, smakrik ost och en skvätt mjölk, eller så gör du som jag gjort här - serverar den i en lite vintrig sallad. Salladen har en perfekt bas av kokt quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff. För lite extra krispighet tillsatte jag spröda grönkålschips.
/Linnéa
4 portioner quinoa
1/2 grönsaksbuljongtärning
600 g blomkål
Olivolja
Örtsalt
600 g ryggbiff
Salt och svartpeppar
200 g färsk grönkål
Havssalt
400 g förkokta rödbetor
1 dl rostade solroskärnor
Färsk krasse
200 g färskost
1 dl färsk persilja
1 dl färsk basilika
1/2 dl riven parmesan
2 tsk färskpressad citron
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.Tillsätt buljong i vattnet för lite extra smak.
Lägg blomkål i en ugnssäker form och ringla över lite olja. Krydda med örtsalt. Ugnsrosta på 200°C i cirka 25 minuter eller tills blomkålen är helt mjuk och börjar få färg.
Krydda ryggbiffen med salt och peppar. Stek på hög värme i en stekpanna, cirka 2 minuter per sida. Tag köttet åt sidan och låt vila under folie.
Ansa grönkålen genom att skära bort den tjocka delen i mitten. Skär i mindre bitar. Lägg grönkålen i en skål och ringla över olja och havssalt. Massera in detta i kålen. Fördela grönkålen på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i ugnen i cirka 7-10 minuter eller tills kålen bivit krispig.
Lägg upp quinoa, ugnsrostad blomkål, rödbetor skurna i mindre bitar och solroskärnor på ett stort fat. Skär köttet i cirka 1 cm breda skivor och fördela över salladen.
Toppa med grönkålschips och färsk krasse.
Blanda färskost, färska örter och parmesan i en mixer. Vispa upp tills allt är väl blandat. Smaka av med citron, salt och peppar. Lägg upp i fina skålar och ringla lite god olivolja över.
Servera med ett gott bröd och ett glas härligt rött vin. Låt fredagsmyset börja!
155,00 kr
171,00 kr
Till detta känner jag för ett härligt rödvin, en Syrah från USA vid namn Boom Boom! Syrah. Ett vin med inslag av björnbär, viol, lagerblad och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc.
Läs mer »Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Läs mer »