Vinn "Olivoljeboken" av Sanna Töringe.
I "Olivoljeboken" får olivoljan sitt välförtjänta rampljus.
I "Olivoljeboken" får författaren Sanna Töringe oss att känna en längtan efter att få doppa en krispig brödkant i en riktigt god olivolja och bara njuta av de enkla men samtidigt komplexa smakerna.
Läs mer »Matparet lämnade krogsuccén för livet på italienska landsbygden.
Peter och Carina Nordin drev anrika restaurang Prinsen i Stockholm i 30 år och hade under åren 14 prisade restauranger i huvudstaden. Men en dag blev längtan efter ett annat liv för stort, och de sålde allt och flyttade till Italien.
Läs mer »Inkokta päron på 5 sätt.
En dessert hämtad ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs mer »