Viner till midsommar.

Tips på röda och vita viner i olika prisklass och storlek som vi matchat till midsommarmaten.

Viner till midsommar

Tips på viner till olika midsommarrätter - allt från buffémat till fet lax och grillat kött. Rött, vitt, rosé, mousserande och dessertvin i olika prisklass och storlek.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

105,00 kr


Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Camp Sparkling Brut

36,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

119,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

CHILL OUT Chardonnay Australia

239,00 kr


Är ni många kring bordet är det praktiskt att köpa vin på box. Det här vinet görs på druvan Chardonnay och passar fint både till fisken och vegetariska rätter. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.

Don Simon Nature Tempranillo Rosé

64,00 kr


Don Simon Nature Rosé är ett fruktigt och smakrikt vin med ljust laxrosa färg. Mycket välbalanserat med tydliga inslag av röda bär, smultron, hallon, vinbär, liten fruktsötma, blodapelsin, melon, exotiska frukter med lätt kryddighet i avslut. 

CHILL OUT Shiraz Rosé California

239,00 kr


Nu finns nya årgången 2020 på Systembolaget som har samma unika stil som föregångaren men en något ljusare rosa färg och en lägre sockerhalt. Bjuder på angenäma smaker av hallon, persika, körsbär och blodapelsin. God till grillad fisk, sallader och rätter på ljust kött.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

82,00 kr


Ett medelfyllig och fruktig vin med inslag av mörka frukter och lakrits. Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött. Vinet säljs på klimatsmart PET-flaska och är både ekologiskt och Fairtrademärkt. Har även en låg sockerhalt och är veganvänligt.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Gör midsommarmiddagen till en verklig upplevelse. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Servera till nötkött eller lamm i midsommar.

Nederburg Noble Late Harvest

119,00 kr


Härligt vin till desserter av frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Till desserter, extra gott om de innehåller nötter. Passar även till grönmögelost, eller friterad camembert. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.