Viner till midsommar.

Tips på röda och vita viner i olika prisklass och storlek som vi matchat till midsommarmaten.

Viner till midsommar

Tips på viner till olika midsommarrätter - allt från buffémat till fet lax och grillat kött. Rött, vitt, rosé, mousserande och dessertvin i olika prisklass och storlek.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

99,00 kr


Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Camp Sparkling Brut

33,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

229,00 kr


En riesling som är mycket användbar på midsommarbordet till både gravad, rökt, grillad och inkokt lax. Passar även till skaldjur och skagenröran. Vinet är torrt och friskt med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime.

Vinet finns både på halvflaska, helflaska och i magnum som ser extra festligt ut.

CHILL OUT Chardonnay Australia

219,00 kr


Är ni många kring bordet är det praktiskt att köpa vin på box. Det här vinet görs på druvan Chardonnay och passar fint både till fisken och vegetariska rätter. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.

Domaine De La Rouvière Rosé

121,00 kr


Ett elegant rosévin från Provence. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål. Perfekt för varma sommarkvällar tillsammans med en charkbricka, sallad eller grillade skaldjur.

CHILL OUT Shiraz Rosé California

219,00 kr


Nu finns nya årgången 2020 på Systembolaget som har samma unika stil som föregångaren men en något ljusare rosa färg och en lägre sockerhalt. Bjuder på angenäma smaker av hallon, persika, körsbär och blodapelsin. God till grillad fisk, sallader och rätter på ljust kött.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

80,00 kr


Ett medelfyllig och fruktig vin med inslag av mörka frukter och lakrits. Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött. Vinet säljs på klimatsmart PET-flaska och är både ekologiskt och Fairtrademärkt. Har även en låg sockerhalt och är veganvänligt.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Gör midsommarmiddagen till en verklig upplevelse. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Servera till nötkött eller lamm i midsommar.

Nederburg Noble Late Harvest

119,00 kr


Härligt vin till desserter av frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Till desserter, extra gott om de innehåller nötter. Passar även till grönmögelost, eller friterad camembert. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.