Alla hjärtans dag 2023: Trerättersmeny i kärlekens tecken.

Vad säger "jag älskar dig" mer än en god middag du har lagt ner både tid och kärlek på? Här har Linnéa satt ihop en trerättersmeny med räkor till förrätt, ett rödvinsbräserat lammlägg till varmrätt och vit chokladmousse till dessert.

Alla hjärtans dag-middag, trerätters.

Den 14 februari firar vi kärleken lite extra på Alla hjärtans dag. Det finns många olika sätt att fira - vissa går ut på restaurang eller har en filmkväll, andra kanske unnar sig en miniweekend med övernattning eller köper en present till sin käraste. Och så finns det förstås många som inte firar alls.

Vi tycker att en hemlagad middag är ett perfekt sätt att visa sin kärlek på, kanske en som man lagt ner lite mer tid på än vanligt. Här har Linnéa dukat upp ett förslag på en trerättersmiddag, med en läcker räkcocktail till förrätt - som du med fördel kan servera med ett glas bubbel. Till varmrätt blir det ett långlagat lammlägg, men har du inte tid med något som ska stå tre timmar i ugnen (Alla hjärtans dag 2023 infaller trots allt på en tisdag) kan du byta lammlägg mot exempelvis lammracks.

Som efterrätt föreslår vi i år en fluffig vit chokladmousse som toppas med mangopuré och passionsfrukt - så himla gott! Ha en riktigt romantisk Alla hjärtas dag nu!

Alla hjärtans dag-meny 2023:

Fler tips till Alla hjärtans dag 2023: