Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Vad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Det kryddade brännvinets bästa egenskap är att det förhöjer smakerna i den mat som den serveras med och julsnapsarna är speciellt framtagna för att matcha maten på julbordet.
Det enklaste sättet att få till riktigt bra kombinationer är att välja en av våra speciella julsnapsar, som alla är skapade för det svenska julbordet. Deras mångfacetterade kryddning gör att olika kryddor kommer att träda fram och samspela med den breda palett av smaker som finns i de olika rätterna. Förutom de klassiska akvavitkryddorna kummin, fänkål och anis tillsätts exempelvis ingredienser så som kanel, nejlikor, kardemumma, pomerans, cognac, whisky, dadlar samt citron och apelsin.
229,00 kr
Till O.P. Anderson Julaquavit används bland annat traditionell O.P. Anderson Original Aquavit som fått ligga på cognacsfat i flera år. Därefter kryddas akvaviten med sherry, cognac, kanelextrakt samt destillat av ekologiska pomeransskal.
Akvavitkryddningen förhöjer smakerna på sillen och den friska citrustonen är utmärkt till laxen. Inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och till den lagrade osten. Kanelen, pomeransen och cognacen gör den god även till gottebordet. Utmärkt även att dricka för sig själv likt en cognac eller whisky.
159,00 kr
Basen i Herrgårds Julsnaps består av klassisk kumminkryddad Herrgårds Aquavit som får sin karaktäristiska smak från maltwhisky och lagring på sherryfat. Till julsnapsen tillsätts även extrakt från färska ekologiska apelsinskal, nejlikor, ingefära och kardemumma.
Passar utmärkt till många av julbordets rätter från sill och lax till småvarmt och ost. Särskilt god till kryddiga köttbullar, revbensspjäll och lagrad ost.
309,00 kr
Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till 1800-talets akvavit med en ren och rustik kumminsmak. Alkoholhalten ligger på 47,4 procent vilket var standard på den tiden.
Den här kraftfulla akvaviten passar speciellt bra till lite fetare rätter med lite högre sälta på julbordet som t.ex. Janssons Frestelse, julskinka och en kraftig blåmögelost som exempelvis Roquefort.
Kryddmästaren Jonas Odland, som har skapat samtliga julsnapsar, har några tips för att du ska få en optimal upplevelse av snapsen.
Smutta på snapsen för att känna hur smakerna gifter sig i munnen
Avnjut flera små med olika kryddningar istället för en stor
Undvika att lägga snapsen i frysen. Till kalla rätter rekommenderas sval snaps och till varma rätter rekommenderas rumstempererad snaps.
Vi önskar dig en jul med många härliga smakupplevelser!
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Nu är årets julsnapsar här! Fyra snapsar med olika karaktär som är speciellt framtagna för att passa julbordets smaker. Här får du fyra recept på fantastiskt goda rätter som den prisbelönte kocken Viktor Westerlind tagit fram till snapsarna.
Läs mer »I Sverige har vi firat jul sedan någon gång på 1000-talet. Matforskare Richard Tellström berättar hur våra dryckestraditioner kring jul sett ut genom åren.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »