Vin till påskmat.

Här har vi samlat tips på goda viner i olika prisklass som vi matchat till Linnéas påskmeny 2022.

Viner till påskmat.

I påsk ser vi fram emot trevliga stunder med god mat tillsammans med nära och kära. 2022 tog Linnéa fram en fräsch påskmeny med ingredienser som hör påsken till. Här tipsar vi om viner som passar till rätterna i menyn.

Hela påskmenyn hittar du här >>


Till Linnéas melon- och fetaostspett rekommenderar vi ett trevligt bubbel:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

107,00 kr


Ett annat festligt bubbel som passar till melon- och fetasostspett är denna blanc de blancs från Pierre Olivier. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Vinet bjuder på en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Välj ett trevligt vitt vin till påskens godaste sallad:

Lammrostbiffen kräver ett lite kraftigare vin - vi rekommenderar en av följande:

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Till Linnéas lammrostbiff rekommenderar vi denna barbera från Piemonte. Vinet bjuder på en medelfyllig, fruktig och fint balanserad smak med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.

Till påskens sötsaker serverar du med fördel ett sött vin. Linnéas chokladbakelse matchar perfekt med något av följande söta viner:

Vintry's Taverna

134,00 kr


Till Linnéas påskbakelser rekommenderar vi ett sött vin som gifter sig fint med choklad. Vintry´s Taverna bjuder på en söt, medelfyllig smak med mild syra. Här finns även en viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal och körsbär.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

192,00 kr


Ruffinos Serelle Vin Santo är en fullträff till chokladbakelser. Här bjuds du på söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.