Vin till påskmat.

Här har vi samlat tips på goda viner i olika prisklass som vi matchat till Linnéas påskmeny 2024.

Viner till påskmat.

I påsk ser vi fram emot trevliga stunder med god mat tillsammans med nära och kära. 2024 fixade Linnéa fram en fräsch påskmeny med ingredienser som hör påsken till. Här tipsar vi om viner som passar till rätterna i menyn.

Hela påskmenyn hittar du här. »


Till Linnéas krustader med ostäggröra och löjrom rekommenderar vi ett trevligt bubbel:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Till den läckra räkcheesecaken passar dessa vita viner fint:

Wiener Gemischter Satz

149,00 kr


Wiener Gemischter Satz är ett torrt och friskt vin med charmigt aromatiska inslag och toner av grönt äpple, citrus, nässlor, krusbär och mineral.

Lammsteken kräver ett lite kraftigare vin - vi rekommenderar en av följande:

Camp Syrah

96,00 kr


Ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Serveras vid 16-18°C, med fördel till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter. Förpackat i klimatsmart och praktisk PET-flaska.

Stellenbosch Reserve Vanderstel

149,00 kr


Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, rostade ekfat, kaffe och cederträ. Fyllig, fruktig, rik och nyanserad smak med väl integrerade fat och mogna, avrundade tanniner, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.

Desserten är en rulltårta med citronkräm. Den matchar perfekt med något av följande söta viner:

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

149,00 kr


Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.