Vin till påskmat.

Tips på goda viner i olika prisklass som vi matchat till Linnéas påskmeny 2022.

Viner till påsk

I påsk ser vi fram emot trevliga stunder med god mat tillsammans med nära och kära. I år har Linnéa tagit fram en fräsch påskmeny med ingredienser som hör påsken till. Här tipsar vi om viner som passar till rätterna i menyn.

Hela påskmenyn hittar du här >>

Till Linnéas melon- och fetaostspett rekommenderar vi ett trevligt bubbel:

Ruby Prosecco Rosé

81,00 kr

119,00 kr


Till Linnéas goda melonspett tipsar vi om denna härliga prosecco! Smaken är torr och frisk med toner av röda bär, persika och med en krispig syra - perfekt till melonens sötma och ostens sälta.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

101,00 kr


Ett annat festligt bubbel som passar till melon- och fetasostspett är denna blanc de blancs från Pierre Olivier. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Vinet bjuder på en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Välj ett trevligt vitt vin till påskens godaste sallad:

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

81,00 kr


I en lite lägre prisklass rekommenderar vi denna ekologiska och veganvänliga CHILL OUT Riesling Pfalz Organic till påsksalladen. Vinet har härliga och friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. I den generösa smaken finns solmogen citron, gråpäron, litet stänk av mango och ananas, och ett långt, nyanserat och mycket friskt avslut, där mineraliteten kommer igen.

Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc

109,00 kr

129,00 kr


Om du önskar ett vin i en lite högre prisklass rekommenderar vi en amerikansk sauvignon blanc från Robert Mondavi. Vinet har en inbjudande och fruktig doft med inslag av krusbär, färska örter, honungsmelon och persika. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av krusbär, färska örter, melon, citron och persika.

Lammrostbiffen kräver ett lite kraftigare vin - vi rekommenderar en av följande:

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

121,00 kr


Till Linnéas lammrostbiff rekommenderar vi denna barbera från Piemonte. Vinet bjuder på en medelfyllig, fruktig och fint balanserad smak med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

271,00 kr


I en något högre prisklass hittar du denna härliga Châteauneuf-du-Pape från Xavier Vignon. Ett vin som gifter sig väl med lamm och bjuder på en fyllig och komplex smak med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Till påskens sötsaker serverar du med fördel ett sött vin. Linnéas chokladbakelse matchar perfekt med något av följande söta viner:

Vintry's Taverna

122,00 kr


Till Linnéas påskbakelser rekommenderar vi ett sött vin som gifter sig fint med choklad. Vintry´s Taverna bjuder på en söt, medelfyllig smak med mild syra. Här finns även en viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal och körsbär.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

181,00 kr


Ruffinos Serelle Vin Santo är en fullträff till chokladbakelser. Här bjuds du på söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.