Glöet-familjen har fått en remake!

Den mousserande glöggen Glöet har fått en uppdaterad look och dessutom en ny familjemedlem i rosa toner.

Glöets nya design 2023.

För några år sedan var "glubbel" på allas läppar och det var snackisen alla ville slänga ihop till det lite lyxigare adventsfikat. Glubbel – alltså glögg blandat med bubbel – har sedan dess blivit ett vedertaget begrepp. Och för den som inte vill experimentera själv med olika mousserande viner och glöggsorter finns Glöet!

Fram tills i år har du kanske sett Glöets helröda eller helvita bubbelflaskor på Systemet, men nu har det fått en ny design, som verkligen matchar denna bubbliga, lyxiga juldryck.

– Glöet blev en succé redan från den första lanseringen i Finland 2015. Efter lansering i Sverige och flera år med limited editions har dess popularitet bara ökat och till julen 2023 lanserar vi Glöet med ny design även i Norge, säger Caroline Grundström, Brand Owner för Glöet på Anora.

Glöet till glöggmingel och fika

Glöet är perfekt för dig som skulle vilja variera den klassiska, varma glöggen med mandel och russin. Tack vare det mousserande vinet tillförs Glöet en frisk syra som möter upp glöggens sötma på ett elegant vis, samtidigt som de klassiska glöggkryddorna få ta plats. Bubblorna ger en festligare känsla.

– Mousserande glögg är en spännande och modern twist på den klassiska juldrycken. Den kombinerar den traditionella kryddigheten hos vanlig glögg med den uppfriskande sprudlande karaktären hos mousserande vin, fortsätter Caroline Grundström.

Glöet serveras helst kylt i bubbelglas, som apértif, avec eller till glöggminglet med plockmat. Glöet passar bland annat finfint till ost och andra salta och krämiga komponenter, men också till julens söka kakor och godis.

2023 finns Glöet i fyra smaker på Systembolaget:

Glöet Sparkling Glögg

108,00 kr


Originalet som funnits sedan premiären 2015. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj och i doften finns en tydlig citruston. En trevlig apéritif att servera kyld till juliga snittar.

Glöet White Sparkling Glögg

105,00 kr


I detta glubbel med vitvinsglögg finns inslag av äpplen, kryddnejlika och pomerans i doften. I smaken återkommer äpplet, men här finns också vanilj, kardemumma och apelsin.

Glöet Gold Sparkling Glögg

105,00 kr


Denna guldskimrande mousserande glögg lanserades förra vintern men blev så populär att den fick hänga kvar. Här finns toner av saffran, kardemumma och citron, och i flaskan virvlar ett vackert guldglitter när du vänder på flaskan.

Nytt för i år:

Glöet Rosé Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet Rosé Sparkling har en mellanröd till djuprosa färg. Smaken är kryddig och något söt. De karakteristiska smakerna av glöggkryddor tillsammans med söta jordgubbar och vaniljtoner skapar en harmonisk smakupplevelse som kompletteras av en uppfriskande mousse.

01.11.2023
Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »