Sparris och Sauvignon Blanc eller Riesling - en vårklassiker.

Grön sparris och Sauvignon Blanc är en klassisk kombo som vi associerar med vår. Stek sparrisen lätt och linda in i prosciutto, voilà! Vintips får du här.

Sparris
Sparris

Grön sparris och druvan Sauvignon Blanc eller Riesling är en klassisk kombination som vi associerar med vår. En enkel och fräsch förrätt får du genom att att steka grön sparris lätt i olivolja. Servera tillsammans med en skiva prosciutto, hyvla lite parmesanost över och dra ett varv med pepparkvarnen. Avsluta med några flingor salt och eventuellt lite citronzest (rivet skal från en citron).

Nederburg Winemasters Sauvignon Blanc

109,00 kr


Ett utmärkt val till sparrisen! Doften är medelstor med friska och fruktiga inslag av passionsfrukt, citrus, fläderblom och krusbär. Torr, mycket frisk och fruktig smak med toner av fläderblom, svartvinbärsblad, lime och passionsfrukt.

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2019

299,00 kr


Ett härligt vin från en av Rheingaus mest ansedda producenter. Vinet har har en nyanserad doft med inslag av mogen frukt såsom gula päron, nektarin, citron samt färska örter, Smaken är torr och frisk med komplex, intensiv och balanserad smak.

Domaine de Terres Blanches Sancerre

230,00 kr


En av den mest kända adressen för druvan Sauvignon Blanc. Vinet har ett bra djup i doften med inslag av nyklippt gräs, krusbär, en fläkt av blommiga toner och rökig mineralitet. Smaken är torr och frisk med ren och fräsch fruktighet med inslag av krusbär, fläder, citron, mineral. Vinet har en fin elegans och bra balans.