Vin till fransk löksoppa.

Löksoppan är ett av det franska kökets mest älskade rätter och det är lätt att förstå varför då den har en underbar smak och dessutom är billig att göra. Vi hjälper dig att välja rätt vin till löksoppan.

Fransk löksoppa

Klassisk fransk soppa baserad på lök

Som andra klassiska maträtter så finns det en rad olika recept. Men den innehåller alltid rikligt med lök, buljong och nästan alltid vitt vin och ostgratinerat bröd. Det är vanligast med timjan som krydda, men det förekommer även lagerblad, oregano och andra örtkryddor.

De bästa vinerna till fransk löksoppa

En fransk löksoppa får en tydlig sötma från löken, men också en syrlighet från det vita vinet. Det bästa valet är ett friskt och fruktigt vitt vin med aningen restsötma. Men man kan även tänka sig ett välgjort rosévin eller ett mjukt och lätt rött vin. Här kommer några förslag på vita, röda och roséviner i olika prisklasser beroende på vad du är sugen på för stunden:

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

219,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Burg har en tydlig och nyanserad doft av citrus, cykelverkstad, gula plommon, äpplen och mineral. Smaken är fruktig och balanseras av bra syra samt inslag av gula plommon, gula äpplen och mineral.

Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve

135,00 kr


Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve har en frisk och komplex doft av torkad frukt, nötter, honung, persika och en liten rökighet. Vinet har en generös fruktig smak av päron, persika, torkad frukt och kryddor samt en balanserad avslutning.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

249,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

89,00 kr


CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.

Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie

191,00 kr


Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie har en fin doft med inslag av färska körsbär, skogshallon, björnbär, banan, inlagda körsbär och viol. Vinet har en viss strävhet, bra fruktighet samt fräsch syra med toner av körsbär, lite mörka frukter, kryddor och färska örter.

Punt Road Pinot Noir

169,00 kr


Med Punt Road Pinot Noir i glaset får du ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatik, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.