Vin till kräftor.

Äntligen dags för kräftskiva! Vi tipsar om viner som passar alldeles utmärkt till kräftkalaset eller kräftskivan.

Vintips till kräftor

För många svenskar är den årliga kräftskivan lika helig som både jul- och midsommarfirandet. Till de dignande faten av dillkokta kräftor är både snapsen och de tillhörande snapsvisorna lika självklara som ölglasen, hattarna och den uppsluppna stämningen. Men naturligtvis går det även att välja vin till de läckra skaldjuren. För att möta den tydliga sältan och umamismaken i kräftorna är det klokast att välja ett vitt vin med frisk syra. Vinet ska vara fruktigt, utan fatkaraktär och inte vara knastertorrt. Här har ni förslag på viner i olika prisklasser som är utmärkta till kräftorna och även till den ofta tillhörande ostpajen.

Vintips till kräftor:

Wongraven Morgenstern Riesling, box 3 l.

329,00 kr


Om ni är många på kräftskivan kan det passa bra med en vinbox. Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt med en frisk och slank smak av citrus och örter och med tydlig mineralitet. Vinet har en lång eftersmak och passar ypperligt till kräftor.

YOKO Riesling

129,00 kr


YOKO Riesling passar också fint till kräftor. Vinet är fruktigt med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2021, magnum

459,00 kr


Att ställa fram en magum är både trevligt och smidigt om ni är många på kräftskivan. Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en fin rieslingdoft med inslag av persika, gröna päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd.

Vinet finns också i en 75 cl-flaska.

Kung Fu Girl Riesling, halvflaska

59,00 kr

75,00 kr


Är det bara några få som dricker vin kan det vara trevligt att servera halvflaskor på bordet. Kung Fu Girl Riesling är fruktig, frisk och passar ypperligt till kräftor. Finns även som hel- och magnumflaska.

Sånghäfte med snapsvisor till kräftskivan

Snapsvisor till kräftskivan.


Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.

Läs mer »