Nu får vi besök av Bruno Descamps som är exportchef hos vinproducenten Xavier Vignon. Det är ingen tvekan om att Xavier Vignon är en mycket hyllad och tongivande producent i södra Rhônedalen.
Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner.
• NÄR? Onsdagen den 15 oktober kl 19.00 (en halvtimme senare än vanligt).
• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen.
• HUR? Boka plats till provningen här. »
Provningen av sex utvalda viner kommer att ledas av Bruno Descamps på engelska. Evenemanget kostar 650 kronor per person och antalet platser är begränsade. I provningen ingår även en utvald varmrätt med vin därtill.
Vi kommer att prova följande viner:
Xavier Vignon Vacqueyras
Xavier Vignon Vacqueyras är ett djuprött, smakrikt och fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, svartpeppar, katrinplommon, lakrits, lagerblad, fikon, kakao och hallon.
Xavier Vignon Cairanne
Xavier Vignon Cairanne har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.
Xavier Vignon Gigondas
Xavier Vignon Gigondas har en behaglig och inbjudande doft med inslag av röda plommon, blåbär, örter, hallon och lagerblad. Smaken är medelfyllig med bra intensitet och generösa inslag av röda, plommon, mörka bär, örter, svarta oliver och en stråk av lakrits.
Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape
Xavier Châteauneuf-du-Pape har fina förutsättningar för lagring. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise
Ett härligt sött vin från den duktiga vinmakaren Xavier Vignon. Ett mycket användbart vin baserat på muscat blanc à petits grains. Ett ypperligt vin både till desserten och till ostbrickan.
Välkommen!