Grillade pilgrimsmusslor med hollandaise på brynt smör.

En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Pilgrimsmusslor med hollandaise och Chateau Vignelaure rosé
Rating
4 portioner
20 min

Hollandaise med brynt smör

1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk vitt vin
½ tsk citronsaft
1 msk hackad schalottenlök
60 g smält brynt smör
1 äggula
salt
nymald svartpeppar
1. Smält smöret och bryn tills det börjar dofta kola och blir lite brunaktigt i botten. Passa så det inte bränns. Sila bort det bruna.
2. Blanda vinäger, vatten, vitt vin, citronsaft och schalottenlök i en kastrull och koka tills hälften återstår.
3. Sila av och häll upp i en liten rostfri bunke över ett varmt vattenbad. Vispa i äggulan och droppa i det smälta smöret under kraftig vispning.

Pilgrimsmusslor

4 färska pilgrimsmusslor
salt
nymald svartpeppar
ljus soja
ärtskott
1. Lägg pilgrimsmusslorna på grillen och stäng locket på grillen. Grilla tills musslorna har öppnat sig och blivit varma inuti
2. Häll av lite av vätskan. Droppa på soja och lägg på lite av hollandaisen. Toppa med ärtskott.
Systembolagsnummer: 74148 129,00 kr

En ljus rosé från Alsace med frisk doft och smak av jordgubbar som kommer från druvan Pinot Noir.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager