Maffig lasagne med solroskärnor och parmesan

Maffig lasagne med solroskärnor och parmesan.

Det här är en lasagne jag lagar vid speciella tillfällen. Som när det finns något fint att fira, en födelsedag eller när det hänt något riktigt bra.

När jag skapade det här receptet var jag lite lat och orkade inte göra egen bechamelsås. Vilket jag idag är otroligt glad över. För ni kan inte ana hur gott det blev med blandningen av crème fraîche och grädde, som jag gjorde istället. Ingen kan någonsin få mig att gå tillbaka till att göra lasagne på traditionellt vis igen!
Lasagne
Rating
4 portioner
50 min

Krämig lasagne med solroskärnor och parmesan

600 g nötfärs
1 stor gul lök
1/2 purjolök
1 zucchini
1 dl solroskärnor
500 g krossade tomater
2 tsk oregano
2 tsk dragon
2 tsk mejram
salt och peppar
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
2 dl parmesan
lasagneplattor
1. Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och purjolök.
2. Skär zucchinin i småbitar och stek den tillsammans med löken och solroskärnorna.
3. Blanda köttfärs, lök, zucchini, rödvin, krossade tomater, kryddor, salt och peppar. Låt allt koka upp och småputtra i 10 minuter.
4. Vispa under tiden samman crème fraîche, grädde och salt.
5. Varva sedan köttfärs, crème fraîche och gräddblandning med lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager riven ost.
6. Gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan känns genomkokt.
Systembolagsnummer: 5353 119.00 kr

Till min lasagne passar ett glas Pasqua Ripasso Valpolicella fantastiskt bra. Ett vin med kryddig doft och inslag av fat, körsbär, blåbär och örter.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager