Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
1 h 0 min
Skär laxen i riktigt små bitar och lägg i en bunke.
Finhacka gräslök och rödlök och blanda i bunken. Blanda i majonnäs, creme fraîche, citron, rom, salt och peppar. Låt stå svalt cirka en timme.
Servera laxröran i snapsglas.
Dekorera med fina skivor av lax, rom och dill. Glad påsk!
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Två tips kommer här, ett mousserande vin och en klassisk Chablis.
Frankrike
109 kr
Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux har en angenäm doft med inslag av gula stenfrukter, persika, mogen citron och brioche. Smaken är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.
Frankrike
189 kr
L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.
Recept: Linnéa Seidel
Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs merSmå fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.
Läs merNär man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst.
Läs merDet här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs merFetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs merAtt tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på.
Läs mer