Kryddig äppelglögg med calvados.

Gör din egen värmande äppelglögg i vinter! Den här glöggversionen är lite mindre söt än den vanliga röda glöggen och smakar både kryddor och vinteräpple. Så gott!

Äppelglögg med calvados
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike

Systembolaget nr:

58

356,00 kr


logo

1 flaska

logo

0 h 13 min

Äppelglögg:

Ingredienser

  • 1 dl Boulard Grand Solage Pays d'Auge

  • 7 dl äppelmust

  • 1/2 dl socker

  • 10 st kardemummkapslar alternativt 1 tsk mald kardemumma

  • 2 vaniljstänger (öppna dessa)

  • 5 st stjärnanis (om man inte gillar det kan man strunta i det)

Gör så här

    1. Lägg alla kryddor, socker och äppelmusten i en kastrull. Låt sjuda ca 10 min till sockret har löst sig.

    2. Tillsätt calvadosen och drick direkt eller häll upp i en flaska och spara till framtida glöggmingel (sila då bort kryddorna) eller ge någon i julklapp.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

356,00 kr


Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Boulards Calvados dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.