Laga en modern grosshandlarlunch

O.P. Andersons grosshandlarlunch! Nu bjuder vi på ett underhållande matlagningsprogram där komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringberg lagar en modern grosshandlarlunch.

Under programmet träffar vi mathistorikern Richard Tellström och vår egen Master Blender Jonas Odland och firar O.P. Andersons 130-årsjubileum! 

Klicka på länken för att komma till programmet och för att ladda ned inköpslista, tips på förberedelser och recept (för 4 personer) med tillagningsinstruktioner.

Svensk akvavits original i limiterad jubileumsutgåva.

O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary Edition är tillverkad på traditionellt vis i O.P. Andersons destilleri i Matfors. Helt enligt det äldsta receptet på O.P. Anderson Aquavit som någonsin återfunnits. 

O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary släpps i en begränsad upplaga om 1 000 flaskor.

Nisse och Marion guidar dig genom tillagningen.

Du är i det bästa av sällskap!

Till vår hjälp har vi nämligen tagit det komiska geniet, en av Sveriges mest uppskattade ståuppare, Nisse Hallberg och den framstående kocken Marion Ringborg, med en bakgrund från internationella stjärnkrogar och deltagare i Kockarnas Kamp 2019.

Recept.

Grosshandlarlunchen består, som sig bör, av en rad läckra rätter!

Menyn för 4 personer består av:

Förrätt: Handskuren tagliatelle i syrad grädde med Västerbottensost, dragon och färsk tryffel

Varmrätt: Helbakad kyckling med potatisgalette, smörsås och bittra blad i en confiterad citronderssing

Dessert: Körsbärstarte med salviagrädde

130 år av svensk dryckeshistoria

År 1891 lanserades O.P. Anderson av Carl August Anderson. Akvaviten namngav han efter sin far, Olof Peter Anderson och den blev snart en grundpelare i svensk dryckestradition.

O.P. Anderson har inte bara överlevt två världskrig, upplösningen av en union och bildandet av en annan, ett monopol – och, icke att förglömma, förbudstiden – utan har i generation efter annan varit en nationell tradition och kulturyttring.

Idag tillverkas O.P. Anderson på traditionellt vis i destilleriet i Matfors.