Förberedelser inför lördag!

Vad kul att du vill vara med och fira O.P. Andersons 130-årsjubileum med en cook along tillsammans med Nisse Hallberg och Marion Ringborg! På lördag kl 12.00 är det dags och det är hög tid att börja förbereda!

Klicka på länken för att ladda ned inköpslista, tips på förberedelser och recept (för 4 personer) med tillagningsinstruktioner.

Fira med oss!

I år fyller O.P. Anderson 130 år – det vill vi fira med dig! Vi bjuder in till en grosshandlarlunch i digitalt cook-along format. Tillsammans med komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg lagar vi en trerätterslunch värdig jubileet.

Den 17:e april 2021 kl. 12.00 startar live-eventet. Anmäl dig redan idag så ser vi till att du får all information du behöver i god tid innan eventet.

Varmt välkommen!

Svensk akvavits original i limiterad jubileumsutgåva.

O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary Edition är tillverkad på traditionellt vis i O.P. Andersons destilleri i Matfors. Helt enligt det äldsta receptet på O.P. Anderson Aquavit som någonsin återfunnits. 

O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary släpps i en begränsad upplaga om 1 000 flaskor.

Livestreamad cook-along.

Lördagen den 17 april firar vi O.P. Anderson med en god grosshandlarlunch. Vi bjuder in dig och alla dina vänner till en minnesvärd eftermiddag. Du lagar maten i ditt eget kök men Marion och Nisse finns där med guidning och underhållning under hela tiden.

Inköpslistor och recept skickar vi i god tid innan eventet.

Nisse och Marion guidar dig genom tillagningen.

Du är i det bästa av sällskap!

Till vår hjälp har vi nämligen tagit det komiska geniet, en av Sveriges mest uppskattade ståuppare, Nisse Hallberg och den framstående kocken Marion Ringborg, med en bakgrund från internationella stjärnkrogar och deltagare i Kockarnas Kamp 2019.

Recept.

Grosshandlarlunchen består, som sig bör, av en rad läckra rätter!

Menyn för 4 personer består av:

Förrätt: Handskuren tagliatelle i syrad grädde med Västerbottensost, dragon och färsk tryffel

Varmrätt: Helbakad kyckling med potatisgalette, smörsås och bittra blad i en confiterad citronderssing

Dessert: Körsbärstarte med salviagrädde

130 år av svensk dryckeshistoria

År 1891 lanserades O.P. Anderson av Carl August Anderson. Akvaviten namngav han efter sin far, Olof Peter Anderson och den blev snart en grundpelare i svensk dryckestradition.

O.P. Anderson har inte bara överlevt två världskrig, upplösningen av en union och bildandet av en annan, ett monopol – och, icke att förglömma, förbudstiden – utan har i generation efter annan varit en nationell tradition och kulturyttring.

Idag tillverkas O.P. Anderson på traditionellt vis i destilleriet i Matfors.