Bodegas Faustino

Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.

Bodegas Faustino

Faustino är Spaniens mest kända Rioja­tillverkare och en riktig ikon i vinvärlden. Märkesvinet Faustino I lanserades 1968 och blev genast ett av Riojas mest säljande vinvarumärken. Man står faktiskt för 40% av den totala Rioja Gran Reserva försäljningen.

En av Riojas största producenter

Bodegas Faustino är en av de största ägarna av vingårdar i Rioja. Man äger 650 hektar varav 500 är beläget i Rioja Alavesa. I all produktion används uteslutande egna druvor, inget köps in utifrån.

Hållbarhetstänk

Bodegan har genomfört en rad miljövänliga åtgärder i vingårdarna de senaste åren och strävar hela tiden mot att göra odlingarna så hållbara som möjligt. 

I den moderna vinanläggningen produceras cirka 80% röda viner och vardera 10% blir rosé och vitt. Totalt har man mer än 37.000 ekfat i bruk.  Ursprung: Spanien, Rioja Grundad: 1861 Läs mer: www.bodegasfaustino.com