Faustino I Gran Reserva 2010 - bästa årgången på 50 år.
Faustino I Gran Reserva av årgång 2010 har fått höga poäng i många internationella tester och spås vara den bästa på 50 år.
Läs mer »Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Linnéa har gjort en klassisk lammstek med fantastiska smaker av vitlök och rosmarin till påskbordet. Den serveras med härlig delkatesspotatis i ugn och ett passande rödvin; Faustino I Gran Reserva.Lammsteken tillagas med fördel i en klassisk lergryta, om den får plats!
Ca 2 kg lammstek med ben
5 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1 kruka färsk rosmarin
1 msk olivolja
2 msk smör
5 dl vatten
3 dl rött vin
2 msk brynt schalottenlöksfond
1 röd lök
800 g ekologisk delikatesspotatis
Olivolja
Flingsalt
Gör små snitt i lammsteken. Skala och krossa alla vitlöksklyftor så du får flera, mindre bitar av vitlöken. Tryck vitlöken i snitten i lammet. Gnid in salt och peppar runtom steken.
Lägg några kvistar rosmarin tillsammans med smör och olja i en stekpanna. Bryn steken runt om tills den fått fin färg.
Lägg lammsteken i en ugnsfast form. Slå i vatten, fond och rödvin.
Skala och skär löken i skivor. Lägg den i vätskan tillsammans med resterande mängd rosmarin (spar några till dekoration).
Sätt på ett lock eller täck formen med aluminiumfolie. Värm ugnen till 150°C och ställ sedan in formen i ugnen i ca 4 timmar.
Ta ur lammet och lägg det under folie.
Koka upp såsen och reducera tills cirka hälften av vätskan återstår. Sila sedan bort lök och rosmarin.
Tvätta potatisarna och lägg i en ugnsfast form.
Gnid in dem med olivolja och salt. Ugnsbaka i 200°C i cirka 40 minuter eller tills de börjar få färg och är helt klara.
Toppa lammsteken med några kvistar färsk rosmarin och servera den tillsammans med potatis och sås.
99,00 kr
Ett alternativ för en tunnare plånbok är Faustino VII som har en fruktig doft och behaglig smak med fräsch syra och fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
199,00 kr
Rioja med en mycket nyansrik doft och smaken skänker en tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande. Ett perfekt vin till lamm!
Recept: Linnéa Seidel
Faustino I Gran Reserva av årgång 2010 har fått höga poäng i många internationella tester och spås vara den bästa på 50 år.
Läs mer »Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »