Dessertvin - att välja dryck till efterrätten.
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt! Den här desserten är inspirerad av Italien och innehåller bl.a. goda italienska mandelskorpor.
En perfekt efterrätt som du kan förbereda i god tid och bara lägga upp i glas strax före serveringen. Att servera efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt!
4 päron, ca 500 g
1 dl vatten + 1 dl strösocker
1 cm färsk ingefära
Skal och saft av 1 apelsin
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
75 g italienska mandelskorpor
Koka ihop vatten, socker, skalad ingefära samt tunna skalstrimlor och saft av apelsinen några minuter.
Skala och skär päronen i tärningar. Koka dem på svag värme i sockerlagen 5-7 minuter tills de blir mjuka. Låt dem kallna i lagen.
Smula sönder mandelskorporna grovt.
Ta upp päronbitarna och fördela dem i glasen. Strö skorpsmulorna över.
Blanda yoghurten med vaniljsocker och födela den i glasen. Garnera eventuellt med några apelsinskalsstrimlor. Servera genast din läckra efterrätt i glas!
189,00 kr
199,00 kr
Ruffino Serelle Vin Santo är ett sött starkvin från Italien. Det doftar härligt av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks också toner av torkad aprikos och russin i samklang med vanilj och en liten kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen, och vinet passar utmärkt till pärondesserten med apelsin. Traditionellt serveras vin santo till italienska mandelslorpor, som är goda att doppa i vinet.
Recept: Inger Malmros
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »En ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs mer »Baklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!
Läs mer »Det här fantastiska receptet på äkta italiensk chokladglass kommer från den nya boken "Gelato" som är skriven av Hanna och Angelo Scarfò.
Läs mer »