Flädersill med svartvinbärsblad.

Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar. 

Flädersill
Östgöta Sädesbrännvin

Östgöta Sädesbrännvin

Sverige

Systembolaget nr:

16

245,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Precis innan midsommar är bladen från svartvinbärsbusken som allra bäst. Då kan du både koka saft och göra te på dom! Eller som här, använda dom i en sillinläggning. Tillsammans med smaken från flädersaften blir det här en perfekt sill till midsommar!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1/2 dl ättika

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 dl koncentrerad flädersaft svartvinbärsblad

  • 1/2 hackad gräslök

  • 1 burk (420 g) inläggningssill

Gör så här

    1. Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull Låt koka up och rör tills allt socker lösts upp. Tillsätt den koncentrerade saften. Låt lagen svalna helt.

    2. Skölj svartvinbärsbladen noga och låt torka. Skölj av sillen och skär den i bitar.

    3. Varva sill, svartvinbärsblad och gräslök i en burk. Slå på lagen och sätt på ett lock. Låt stå i kylen i minst 24 timmar.

    4. Dekorera gärna sillen med nya, fräscha svartvinbärsblad och lite färsk gräslök innan den serveras.

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


Östgöta Sädesbrännvin har en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Smaken är ren med en liten sötma och inslag av honung, halm samt russin.

Recept: Linnéa Seidel