Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom.
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Precis innan midsommar är bladen från svartvinbärsbusken som allra bäst. Då kan du både koka saft och göra te på dom! Eller som här, använda dom i en sillinläggning. Tillsammans med smaken från flädersaften blir det här en perfekt sill till midsommar!
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättika
1/2 dl strösocker
1/2 dl koncentrerad flädersaft svartvinbärsblad
1/2 hackad gräslök
1 burk (420 g) inläggningssill
Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull Låt koka up och rör tills allt socker lösts upp. Tillsätt den koncentrerade saften. Låt lagen svalna helt.
Skölj svartvinbärsbladen noga och låt torka. Skölj av sillen och skär den i bitar.
Varva sill, svartvinbärsblad och gräslök i en burk. Slå på lagen och sätt på ett lock. Låt stå i kylen i minst 24 timmar.
Dekorera gärna sillen med nya, fräscha svartvinbärsblad och lite färsk gräslök innan den serveras.
245,00 kr
Östgöta Sädesbrännvin har en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Smaken är ren med en liten sötma och inslag av honung, halm samt russin.
Recept: Linnéa Seidel
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer »