Limemarinerade räkor.

En enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.

Limemarinerade räkor
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor

  • 1 lime

  • Färsk koriander

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2 dl olivolja

  • Torkad chili

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Lägg upp räkorna i en skål och pressa över limen.

    2. Finhacka koriander och pressa vitlöken. Blanda detta med olivoljan och räkorna.

    3. Smaka av med salt och chili.

    4. Låt gärna de limemarinerade räkorna stå i marinaden minst 30 minuter innan servering.

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Till Linnéas limemarinerade räkor rekommenderas ett glas Pata Negra Cava Brut. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Fler tapasrecept:

Recept: Linnéa Seidel

Gambas al ajillo i gryta på bord

Gambas al ajillo.


En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.

Läs mer »