Laxkuber med sesamfrön och picklad gurka.

Smarriga laxkuber med picklad gurka blir en perfekt liten rätt på tapasbordet!

Laxkuber med picklad gurka
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

I Linnéas tapasrätt med laxkuber och picklad gurka möts den feta fisken och den syrliga gurkan. Helt enkelt en fantastisk kombo!

Laxkuber med sesamfrön.

Ingredienser

  • 300 g lax

  • 2 msk fisksås

  • Salt

  • Sesamfrön

  • Olja

Gör så här

    1. Skär laxen i kuber och lägg i en skål. Häll över fisksås och salt. Blanda om väl.

    2. Vänd kuberna i sesamfrön och stek laxen hastigt i en het panna med lite olja i.

Picklad gurka.

Ingredienser

  • 1 gurka

  • 1 tsk salt

  • 4 msk ättika

  • 2 dl vatten

  • 4 msk socker

Gör så här

    1. Skiva gurkan tunt, gärna med en osthyvel och lägg ner i ättikslagen.

    2. Låt stå och dra någon timme innan servering.

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Till mina tapas passar såklart ett glas Pata Negra Cava Brut fint. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Recept: Linnéa Seidel