Kantarellpaj med brieost.
Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!
Läs mer »Snabbt, enkelt och otroligt gott – denna pastarätt med kantareller och bacon i krämig sås är ett recept vi skulle kunna laga varje vecka!
Australien
Systembolaget nr:
22280
242,00 kr
Vill du inte tillbringa mer än 30 minuter i köket men ändå bjuda på något oslagbart gott, då har jag receptet för dig. Nämligen denna krämiga kantarellpasta med bacon. Pastan får koka klart i såsen vilket gör att den suger åt sig av all härligt krämig sås och blir underbart god. Jag använde färsk pasta här, den kokade klar på bara någon minut -hur smidigt som helst!
Den krispiga grönkålen blir verkligen pricken över i här, så hoppa inte över den i din kantarellpasta.
Linnéa
400 g kantareller
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
280 g bacon
3 dl grädde
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
pastavatten
grönkål
olja
salt
4 port pasta
Ansa och skär ner svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek detta i en medelvarm, torr stekpanna. Svampen kommer ge ifrån sig mycket vätska och när den slutat göra det har du i bacon skuret i mindre bitar.
Stek tills baconet börjar få fin yta. Slå på grädde, parmesan och svartpeppar. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. När pastan nästan är klar, ha i den i pastasåsen och låt den gå klart där. Tillsätt lite pastavatten för en ännu krämigare pastasås.
Skär ner grönkål i riktigt små bitar och stek hastigt i lite olja tills den börjar bli krispig. Salta.
Ha upp kantarellpastan i skålar och toppa med grönkålen. Servera direkt.
242,00 kr
Ackompanjera pastan med ett fylligt och fruktigt vitvin, som Chill Out Chardonnay Australia, med toner av citrus och örter, med lätta tropiska inslag såsom ananas, mango och honungsmelon med en liten lätt ton av vanilj från fat på slutet.
Recept: Linnéa Seidel
Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!
Läs mer »Krämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!
Läs mer »Den här veckan lagar Linnéa stekt gös, med silkeslen potatispuré och smörstekta kantareller som fått fint sällskap av purjolök.
Läs mer »Ett riktigt gott surdegsbröd med örtsmör, marinerad stekt flankstek, karamelliserad rödlök, smörstekta kantareller och så lite rårörda lingon på det.
Läs mer »