Misolax med sojamajonnäs.
Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs mer »Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!
Som en liten skål av lycka är det att servera pilgrimsmusslor på en bädd av jordärtskockskräm. Jag friterade lite svartkål och jordärtskocka som jag toppade förrätten med. Supergott. Men var försiktig, det går snabbt att fritera!
400 g jordärtskockor
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 tsk grönsaksfond
salt & peppar
Skala och skär skockorna i bitar. Ha upp dom i en kastrull och slå på vatten. Koka dom helt mjuka. Slå bort vattnet och låt skockorna ånga av.
Tillsätt grädde, smör och fond. Vispa ihop allt till en helt slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
ca 300 g pilgrimsmusslor (ca 12 st)
smör
salt & peppar
1 stjälk grönkål
1 liten jordärtskocka
olja
Torka pilgrimsmusslorna helt torra. Hetta upp smör i en varm stekpanna och stek musslorna på hög värme, cirka 1 minut per sida.
Repa grönkålen och skär i mindre bitar, skala och skiva jordärtskockan tunt. Hetta upp riktigt med olja i en stekpanna och stek/fritera grönkål och jordärtskocka snabbt. Tag av och låt rinna av på hushållspapper.
Ha upp jordärtskockskrämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen i 4 skålar/tallrikar. Lägg på 3 pilgrimsmusslor på varje och toppa sedan med friterad grönkål och jordärtskockor. Servera med ett glas cava eller en crémant från Bordeaux.
79,00 kr
109,00 kr
Det franska mousserande vinet Pierre Olivier passar fint till pilgrimsmusslor. Vinet har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogen frukt, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs mer »Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs mer »En ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs mer »Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer »