Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm.

Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!

pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm
logo

4

logo

0 h 30 min

Som en liten skål av lycka är det att servera pilgrimsmusslor på en bädd av jordärtskockskräm. Jag friterade lite svartkål och jordärtskocka som jag toppade förrätten med. Supergott. Men var försiktig, det går snabbt att fritera!

Jordärtskockskräm:

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor

  • 2 dl vispgrädde

  • 50 g smör

  • 2 tsk grönsaksfond

  • salt & peppar

Gör så här

    1. Skala och skär skockorna i bitar. Ha upp dom i en kastrull och slå på vatten. Koka dom helt mjuka. Slå bort vattnet och låt skockorna ånga av.

    2. Tillsätt grädde, smör och fond. Vispa ihop allt till en helt slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.

Pilgrimsmusslor:

Ingredienser

  • ca 300 g pilgrimsmusslor (ca 12 st)

  • smör

  • salt & peppar

  • 1 stjälk grönkål

  • 1 liten jordärtskocka

  • olja

Gör så här

    1. Torka pilgrimsmusslorna helt torra. Hetta upp smör i en varm stekpanna och stek musslorna på hög värme, cirka 1 minut per sida.

    2. Repa grönkålen och skär i mindre bitar, skala och skiva jordärtskockan tunt. Hetta upp riktigt med olja i en stekpanna och stek/fritera grönkål och jordärtskocka snabbt. Tag av och låt rinna av på hushållspapper.

    3. Ha upp jordärtskockskrämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen i 4 skålar/tallrikar. Lägg på 3 pilgrimsmusslor på varje och toppa sedan med friterad grönkål och jordärtskockor. Servera med ett glas cava eller en crémant från Bordeaux.

Vintips till pilgrimsmusslor:

Codorníu Ecologica Brut

130,00 kr


Codorníu Ecologica Brut är ett friskt och välbalanserat vin med toner av gröna äpplen, lime, mineraler, viss blommighet och en hint av mandel.

Recept: Linnéa Seidel