Saftig kycklingsteak i god apelsinsås.

Knaperstekt kycklingsteak serveras här med en underbart god apelsinsås, ugnsrostad potatis och butternutpumpa. Riktig vardagslyx!

Kycklingsteak i apelsinsås i stekpanna
Kycklingsteak i apelsinsås i stekpanna
CHILL OUT Chardonnay Australia
CHILL OUT Chardonnay Australia

CHILL OUT Chardonnay Australia

Australien

Systembolaget nr:

2228008

209,00 kr


Kycklingsteak är en härlig styckningsdetalj som blir otroligt saftig och god. Knaperstek den med skinnsidan ner innan du sedan tillagar den klart i ugnen så blir det allra godast tycker jag. Till kycklingen har jag gjort en god och gräddig sås med smak av både lite citron och apelsin. Vilket passar himla fint till kycklingen.Kom ihåg att ta tillvara på stekskyn både från stekpannan och ugnen, det blir bästa grunden till såsen!/ Linnéa

Kycklingsteak:

Ingredienser

  • 800 g kycklingsteak

  • smör

  • örtsalt

  • 1/2 apelsin

Gör så här

    1. Värm en stekpanna med en klick smör. Krydda kycklingen med örtsalt och stek den med skinnsidan ner i cirka 5 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.

    2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form (spar den steksky som bildats i stekpannan).

    3. Skär en skiva av apelsinen och dela den i mindre bitar. Placera ut över kycklingen. Pressa saften ur apelsinen över kycklingen. Stek färdigt kycklingen i ugnen på 175°C i cirka 15 minuter.

Apelsinsås:

Ingredienser

  • sky från kyckling

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 dl mjölk

  • 1 tsk soja

  • 1/2 tsk örtsalt

  • 1 dl grädde

  • saft från 1/2 citron

  • saft från 1/2 apelsin

  • 1 msk maizenaredning

Gör så här

    1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Stek mjuka i en stekpanna. Häll över sky från stekning och sky från ugnsformen.

    2. Tillsätt mjölk, soja, salt och grädde. Låt allt koka upp och sjuda några minuter. Smaka av med citron och apelsinsaft.

    3. Red av såsen med maizena utrört i lite vatten.

Tillbehör:

Ingredienser

  • 500 g butternutpumpa

  • 500 g potatis

  • olja

  • salt

Gör så här

    1. Dela potatis och pumpa i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salt.

    2. Ugnsbaka i 40 minuter på 175°C och servera tillsammans med kyckling, apelsinsås och ett glas CHILL OUT Chardonnay.

Vintips till kyckling i apelsinsås:

CHILL OUT Chardonnay Australia

209,00 kr


Servera ett glas chardonnay till denna kycklingstek. Vi rekommenderar CHILL OUT Chardonnay från Australien som är ett medelfylligt och smakrikt vin med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj som gifter sig fint med apelsinsåsen.