Saftig kycklingsteak i god apelsinsås.

Knaperstekt kycklingsteak serveras här med en underbart god apelsinsås, ugnsrostad potatis och butternutpumpa. Riktig vardagslyx!

Kycklingsteak i apelsinsås i stekpanna
Maison de Chêne Chardonnay

Maison de Chêne Chardonnay

Frankrike

Systembolaget nr:

75796

82,00 kr


logo

4

logo

0 h 50 min

Kycklingsteak är en härlig styckningsdetalj som blir otroligt saftig och god. Knaperstek den med skinnsidan ner innan du sedan tillagar den klart i ugnen så blir det allra godast tycker jag. Till kycklingen har jag gjort en god och gräddig sås med smak av både lite citron och apelsin. Vilket passar himla fint till kycklingen.

Kom ihåg att ta tillvara på stekskyn både från stekpannan och ugnen, det blir bästa grunden till såsen!

Kycklingsteak:

Ingredienser

  • 800 g kycklingsteak

  • smör

  • örtsalt

  • 1/2 apelsin

Gör så här

    1. Värm en stekpanna med en klick smör. Krydda kycklingen med örtsalt och stek den med skinnsidan ner i cirka 5 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.

    2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form (spar den steksky som bildats i stekpannan).

    3. Skär en skiva av apelsinen och dela den i mindre bitar. Placera ut över kycklingen. Pressa saften ur apelsinen över kycklingen. Stek färdigt kycklingen i ugnen på 175°C i cirka 15 minuter.

Apelsinsås:

Ingredienser

  • sky från kyckling

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 dl mjölk

  • 1 tsk soja

  • 1/2 tsk örtsalt

  • 1 dl grädde

  • saft från 1/2 citron

  • saft från 1/2 apelsin

  • 1 msk maizenaredning

Gör så här

    1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Stek mjuka i en stekpanna. Häll över sky från stekning och sky från ugnsformen.

    2. Tillsätt mjölk, soja, salt och grädde. Låt allt koka upp och sjuda några minuter. Smaka av med citron och apelsinsaft.

    3. Red av såsen med maizena utrört i lite vatten.

Tillbehör:

Ingredienser

  • 500 g butternutpumpa

  • 500 g potatis

  • olja

  • salt

Gör så här

    1. Dela potatis och pumpa i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salt.

    2. Ugnsbaka i 40 minuter på 175°C och servera tillsammans med kyckling, apelsinsås och ett glas CHILL OUT Chardonnay.

Vintips till kyckling i apelsinsås:

Maison de Chêne Chardonnay

82,00 kr


I både smak och doft finns en härlig fräschör och fruktighet med inslag av gula äpplen, citrus och solmogna stenfrukter, samt en fin ton av hasselnöt. En finstämd kryddighet och rostad ton kompletterar den angenäma fruktigheten och bidrar till vinets helhet.

Recept: Linnéa Seidel

Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.

Snabblagad lövbiffsgryta.


Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!

Läs mer »
Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »