Sangria-granita - dessert eller drink för heta dagar

Världens enklaste efterrätt som faktiskt passar lika bra att servera som drink. Blanda Don Simon Sangria och apelsinjuice, frys och servera Sangria-granitan med hallon.

Granita på Sangria
Don Simon Sangria, 1 liter

Don Simon Sangria, 1 liter

Spanien

Systembolaget nr:

2424

91,00 kr


logo

4-8

Världens enklaste efterrätt, som faktiskt passar precis lika bra att servera som fördrink, är granita gjord på Sangria. Det är löjligt enkelt att göra och imponerar garanterat på gästerna. Receptet räcker till 8 mindre glas. Eller 4 glas, där det ingår påfyllning. Själv föredrar jag det senare alternativet.

Sangria-granita.

Ingredienser

  • 1 liter Don Simon Sangria

  • 1 dl apelsinjuice

  • 1 dl färska hallon

Gör så här

    1. Blanda 1 liter Don Simon Sangria med 1 dl apelsinjuice. Häll upp detta i en 35x25 cm stor form med höga kanter.

    2. Frys in i minst 4 timmar, gärna längre.

    3. Ställ in 8 (eller 4) mindre glas i frysen. När glasen blivit riktigt kalla, tag ut glas och fryst sangria ur frysen.

    4. Rispa upp den frysta sangrian med en gaffel. Fördela i de kalla glasen, sätt i en sked, toppa med färska hallon och servera direkt.

Don Simon Sangria, 1 liter

91,00 kr


Till min sangria-granita passar det utmärkt att använda Don Simon Sangria. En sangria som är färdigblandad på flaska. Jag tillsatte bara lite apelsinjuice för extra sötma.

Recept: Linnéa Seidel