Sätta guldkant på tillvaron behöver inte kosta så mycket.

Många av oss betalar utan att fundera 400 kr för en flaska vin på restaurang. Varför då inte lägga 150-200 kr på en flaska vin till din omsorgsfullt hemlagade mat?

Nederburg The Brewmaster

En flaska vin kostar faktiskt inte skjortan. Många i Sverige gnäller över Systembolagets priser men sanningen är att priserna på vin och öl, speciellt om du inte söker det allra billigaste, är ganska modesta jämfört med övriga världen. För 200 kronor får du på Systembolaget ett gott vin av mycket hög kvalitet. Köper du samma flaska utomlands kostar den ofta mer.

Jämför man med andra produktkategorier så får du för samma summa möjligen en pocketbok och en ledsen blomsterbukett eller ett par dammsugarpåsar. Det svenska Systembolaget och skattesystemet premierar kvalitet. Har du dessutom lagt tid och omsorg på maten du ska äta till vinet, är det väl synd att det i glaset inte håller samma nivå och att du går miste om en fulländad smakupplevelse.

Prova - du kommer att uppleva skillnanden!

Planeta Mamertino

239,00 kr


Ett vin med stor och uttrycksfull doft. Här finns nyanser av mörka frukter, blåbär, färska örter, samt en fläkt av blommor, peppar och fikon. Smaken är nyanserad med ganska hög syra, stadiga men mogna och finkorniga tanniner som balanseras upp ypperligt av fruktighet och smakrikedom.

Damilano Langhe Nebbiolo Marghe

209,00 kr


Damilano Nebbiolo Marghe har en nyanserad doft med inslag av rosenblad, viol, röda frukter och bär samt ett stråk sommarvarm asfalt. Vinet har stadiga men sandiga tanniner och en bra intensitet i smaken som för tankarna till röda frukter, rosenblad, nypon, kryddor och viol.

Château de la Mulonnière L'effet Papillon Savennières

231,00 kr


Château de la Mulonnière L´effet Papillon Savennières har en nyanserad doft med inslag av mirabelleplommon, yllemössa, kryddor, fat, bivax samt en fläkt av vanilj och lakrits. Smaken är torr och frisk med fina toner av plommon, aprikos, kryddor, brödsmulor, lovikavante och kryddor.

L Chablis Domaine Laroche

179,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.