Sätta guldkant på tillvaron behöver inte kosta så mycket.

Många av oss betalar utan att fundera 400 kr för en flaska vin på restaurang. Varför då inte lägga 150-200 kr på en flaska vin till din omsorgsfullt hemlagade mat?

Nederburg The Brewmaster

En flaska vin kostar faktiskt inte skjortan. Många i Sverige gnäller över Systembolagets priser men sanningen är att priserna på vin och öl, speciellt om du inte söker det allra billigaste, är ganska modesta jämfört med övriga världen. För 200 kronor får du på Systembolaget ett gott vin av mycket hög kvalitet. Köper du samma flaska utomlands kostar den ofta mer. Jämför man med andra produktkategorier så får du för samma summa möjligen en pocketbok och en ledsen blomsterbukett eller ett par dammsugarpåsar. Det svenska Systembolaget och skattesystemet premierar kvalitet. Har du dessutom lagt tid och omsorg på maten du ska äta till vinet, är det väl synd att det i glaset inte håller samma nivå och att du går miste om en fulländad smakupplevelse. Prova - du kommer att uppleva skillnanden!

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

219,00 kr


Doften är medelstor och angenäm med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt med bra komplexitet och balans mellan faten och fruktighet. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Passar utmärkt gott till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar. Varför inte servera en mustig lammgryta med stekt ris smaksatt med lök och svamp?