Röda viner prisade i pressen.

Här lyfter vi fram röda viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.

Prisbelönade Faustino I 2010
Prisbelönade Faustino I 2010

Ett vin på box är både ett praktiskt och miljövänligare val. Här har vi ett fruktdrivet vin som Jenny Asplund på Vinbörsen.se (November 2021) kommenterar på detta vis:

FYND!

Servera det till pastan med tomatsåsen eller till den stekta kycklingen. Du kan också vräka dig i soffan med ett glas och bara chilla. Det här är ett mycket bra vin för pengarna.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


I en lite lägre prisklass rekommenderar vi CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia som har en medelstor, mycket bärig doft. Vinet är medelfylligt, kryddigt och har en generös smak av mörka frukter, fat, viol och lakrits.


Ett mjukt och fruktigt vin. Så här skriver Aftonbladet , sommaren 2021:

++++

Saftig grenachefrukt från ekologiska odlingar och den skickliga vinmakaren Xavier Vignon. Klassisk Rhonestil med viol, plommon, körsbär, vilda örter, anis och fin mineralsälta. Rent och prydligt.

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

109,00 kr


Ett underbart ekologiskt vin som kommer i en lättviktsflaska och listas som ett Hållbart val på Systembolaget.

Vinet är mjukt, fruktigt och kryddigt i en härlig symbios. Här hittar du nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel. Perfekt till medelkraftiga och lite kraftigare rätter på kött, fågel eller grönsaker.


Ett vin med årgång 2010 som mer eller mindre blivit unisont hyllat i pressen. Så här utrycker sig Elke Jung på Vinbanken.se

Betyg: 4+

Tänk dig ett vin som smakar bra just nu, och samtidigt kan lagras i 50 år. Jag talar om Faustino I Gran Reserva som släpper årgång 2010.

Faustino I Gran Reserva. Det unika och förmodligen ett oslagbart rekord i ’drickvänlighet’ är att du när som helst under den långa lagringstiden kan korka upp en flaska, och alltid vara säker på att vinet är på topp.

Fyllig. Fruktiga, mörka noter, mogna röda körsbär och lätta inslag av russin, smak av läder, fat, tobak och kryddor. Koncentration och nyansrikedom på ett subtilt sätt. Bra längd, nyanserad och komplex. Ung.

Faustino I Gran Reserva 2010

189,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2010 har en tydlig kryddig smak och en karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande.


En högklassig Bordeaux till förmånligt pris. Det tycker även tidningen IN VINO i Nr 1 -2022:

15,5 poäng – Mer än prisvärt

Dov doft av svart lakrits, mörk choklad, svarta vinbär, björnbär', plommon, ceder och ett stänk blyerts. Fyllig, fruktdriven smak med pigg fruktsyra och tydliga, men runda tanniner i en ganska fyllig kropp.

Château Malescasse 2015

299,00 kr


Château Malescasse 2015 har en nyanserad doft med inslag av tobak, ceder, mörka bär, svampskog och en fläkt av fudge. Vinet har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Vinet är fylligt med bra intensitet och smaklängd med toner av korinter, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.