Nyhet från Faustino - Faustino Reserva.

2020 lanserade Bodegas Faustino Martinez en splitter ny Rioja Reserva och det är med stor glädje vi nu introducerar detta vin på den svenska marknaden. 

Faustino Reserva

Vi välkomnar nya Faustino Reserva med glädje! Vinet från Bodegas Faustino Martinez är lagom lyxigt med ypperlig balans och passar den svenska konsumenten som handen i handsken. Faustino Reserva passar utmärkt både till vardag och fest.

Faustino Reserva – lagom lyxigt

Under 2020 lanserade Bodegas Faustino Martinez en splitter ny Rioja Reserva och det är med stor glädje vi nu introducerar detta balanserade vin på den svenska marknaden.

Vinet passar utmärkt till mer festliga tillfällen, men är också ett självklart val när man vill förgylla mer vardagliga tillfällen. Men andra ord är Faustino Reserva ett lagom lyxigt vin som passar den svenska konsumenten som handen i handsken. Det är inte för inte att lagom är ett ideal för den svenska folksjälen.

Faustino Reserva har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med fina inslag av mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddig fatkaraktär.

Ypperlig intensitet, smaklängd och nyansrikedom

Faustino Reserva

Faustino Reservas ypperliga intensitet och smaklängd kommer från de gamla knotiga stockarna som är mellan 50-80 år gamla. Gamla stockar ger mindre skördar men varje druva har en smakintensitet och kvalitet som vida överstiger de som skördas från yngre stockar.

Vingården är en av Riojas äldsta och är belägen i Malpica Estate som ligger nordväst om Logroño, 450 meter över havet.

Faustino Reservas fina nyansrikedom kan man härleda till de fem olika druvsorter som växer huller om buller i den gamla vingården. Det var ett mycket vanligt sätt att odla vin förr i tiden. Ett sätt att sprida riskerna om en druvsort fick problem. Det är mestadels Spaniens stora kvalitetsdruva Tempranillo som växer här, men det finns även gröna druvor. Alla druvor skördas tillsammans och detta kallas vanligtvis en field blend. Eftersom varje druva har sina unika doft och smakprofil får detta vin en fin komplexitet och ett brett spektra av olika nyanser.

Balanserad Rioja Reserva med innovativ design

Många konsumenter föredrar Rioja Reserva före Gran Reserva. I en Reserva finner man mer karaktär från druvan och jäsningen jämfört med Gran Reserva som är mer påverkade av den längre ekfatslagringen. Om ni tillåter så skulle man kunna utrycka sig så att för många har Reserva lagom mycket ekfatskarakär.

Faustino Reserva fostras i ekfat av amerikansk ek under 18 månader.

Faustino Reserva från den mycket lyckade årgången 2015 har en innovativ design som står med ena foten i anrik historisk tradition samtidigt som man adderar en mer modern känsla.

Detta är ett vin som passar utmärkt i sociala sammanhang där man helt enkel önskar ett gott glas vin. Men vinet är även en utmärkt kompanjon till det dukade bordet. Avnjuts gärna till medelkraftiga kötträtter och till mer mustiga vegetarisk anrättningar.

Beställ Faustino Reserva via Systembolaget:

Faustino Reserva

99,00 kr

111,00 kr


Ett vin med en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med en fin balans mellan mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddor från faten.