EkologiskVegan
Rånäs Brännvin

Rånäs Brännvin


246,00 kr

Systembolaget nr:

14802

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Rånäs Brännvin har en stor doft med tydlig karaktär av apelsin, inslag av kanel. Frisk, komplex smak av pomerans och kanel med toner av lakrits och cognac.

Passar till

Passar bra till ärtsoppa med senap eller anklever. Även utmärkt till choklad och chokladdesserter samt i choklad- och kaffedrinkar eller för sig själv som digestif.

Desserter

Kul att veta

Receptet härstammar från Rånäs bruk i Uppland. Det var i drift mellan 1774 och 1894, bruket hade också ett bränneri där Rånäs Brännvin tillverkades. Brännvinet var så populärt att receptet köptes och tillverkningen fortsatte i Stockholm. Där tillverkades det ända fram till krigsutbrottet 1939 då det lades ned på grund av sockerransoneringen. 100 år efter nedläggningen av det ursprungliga bränneriet återkom Rånäs Brännvin som julsnaps 1994. Rånäs Brännvin är en EU-ekologiskt märkt snaps. Det innebär att vetet som används vid destillationen av brännvinet är ekologiskt odlat utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

14802

Volym

0,5 l

Varumärke

Svenska Snapsar

Sockerhalt

6 g/liter


Sidecar

Sidecar.


Sidecar är en gammal klassiker som hängt med länge i barmenyer världen över. Här får du ett traditionellt recept med en liten twist av Rånäs Brännvin.

Läs mer »