Nyhet

logo
Wongraven Saison

Wongraven Saison

Norge


31,90 kr

Systembolaget nr:

1027103

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Frisk, nyanserad, kryddig doft med inslag av citrus och apelsinskal. Smaken är torr, frisk, fruktig och kryddig med toner av citrus.

Produktion

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, VETEMALT, humle, jäst, apelsinskal. Wongraven Saison är ett öl av Saison-typ. Av tradition bryggdes saison på vårkanten, för att under sommaren fungera som en törstsläckare för alla de säsongsarbetare som jobbade med skörden. Saison jäser vid en i sammanhanget hög temperatur, vilket ger mycket fruktiga och kryddiga aromer. Fruktigheten i en saison drar åt citrushållet. I andra belgiska öl är det vanligare med söta toner av torkad frukt. Saisonölets uppgift är dock att vara frisk och fräsch, och är inte vare sig särskilt söt eller besk, och fungerar bra till sallad, fisk, asiatisk mat eller varför inte en hot tuna melt?

Passar till

Wongraven Saison har en frisk, nyanserad, kryddig doft med inslag av citrus och apelsinskal. Smaken är torr, frisk, fruktig och kryddig med toner av citrus.

LammFiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Redan tidigt bestämde sig Sigurd Wongraven för att han ville ha en öl i sin portfölj, men det skulle dröja till 2020 innan det blev av. I samarbete med bryggmästaren Kjetil Jikiun (Nøgne Ø brewery) gav han sitt perspektiv på smaken utifrån sin vinkunskap, vilket inte helt oväntat har gett ett öl i en ganska vinös stil.

Produkttyp

Öl

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

7 %

Systembolaget nr

1027103

Volym

0,33 l

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Annan förslutning