Prissänkt

logo
Mindre socker
Faustino Reserva

Årgång:

2015

Faustino Reserva

Spanien


99,00 kr

111,00 kr

Systembolaget nr:

5006101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino Reserva har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med en fin balans mellan mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddor från faten.

Produktion

Druvorna som handplockas kommer från en av Riojas äldsta vingårdar där stockarna är mellan 50-80 år gamla. Vingården finner man i Malpica Estate som ligger nordväst om Logroño, 450 meter över havet och där växer 5 olika druvsorter huller om buller. Det mesta är Tempranillo men det finns även gröna druvor. Alla dessa druvor skördas och vinifieras tillsammans. Detta kallas vanligen en field blend. Vinet lagras i små ekfat av amerikansk ek under minst 18 månader.

Passar till

Vinet fick en hedrande plats 10 i tidningen Allt om Vin " Årets Vinare" december 2021 i kategorin " Årets Röda BS-vin"Ett utmärkt vin att avnjuta som det är idag, men passar även som handen i handsken till medelkraftiga kötträtter. Varför inte servera vitlök- och örtdoftande lammkotletter med stekta trattkantareller och potatisgratäng.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.


4 poäng +

Fyllig. Mörka bär och frukter, viollakrits, lite tobak, kanel och vanilj och tydliga fat. Smakrik med tydligt driv.

- Vinbanken, mars 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5006101

Volym

750 ml

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

2,4 g/liter

Druva

Tempranillo, Övriga druvor

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kommer även att utvecklas med lagring ett par år.