Mindre socker
Faustino Reserva Especial ICON Edition

Årgång:

2016

Faustino Reserva Especial ICON Edition

Spanien


323,00 kr

Systembolaget nr:

7182901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Faustino Reserva Especial ICON Edition är nyanserad och utvecklad med fina inslag av fat, torkade mörka bär, mörka körsbär, vanilj, ceder och tobak. Smaken är välbalanserad med inslag av fat, mörka bär, tobak, kaffe och cederträ.

Produktion

Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Rioja Alavesa. Vinet har lagrats under 18 månader i fat av fransk ek.

Passar till

Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte lammracks med rödvinsreduktion, stekt ostronskivling samt vitlökspotatis.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.


BRA KÖP Mynta och mogen frukt på näsan. Öppet fruktig och flirtig med toner av saftiga mörka bär, ceder, vanilj, körsbär och örter. Insmickrande

- Allt om Vin nr 1-2021


90 poäng (+)Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av plommon, körsbär, röd citrus, dill, röd citrus, kryddor, skog, mineraler och fat. Drick 20-29.

- Dina Viner Professial Edition, Juli 2020

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7182901

Volym

750 ml

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

2,4 g/liter

Druva

Tempranillo, Graciano

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ytterligare ett par om man så önskar.