VeganMindre socker
Las Moras Gran Syrah 2018

Årgång:

2018

Las Moras Gran Syrah 2018

Italien


199,00 kr

Systembolaget nr:

7290701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Las Moras Gran Syrah 2018 har nyanserad och kryddig doft med inslag av cederträ, mörka frukter, samt en fläkt av skogsbacke och läder. Smaken är fyllig med inslag av, fat, tobak, kryddnejlika, björnbär och fikon i ett bra avslut.

Produktion

Provinsen San Juan ligger norr om Mendoza i västra Argentina. Druvorna till detta vin kommer från tre vingårdar belägna i Pedernal Valley, Zonda Valley och Tulum Valley. Druvorna handskördas och selekteras redan i vingården. Jäsning sker med hjälp av den naturliga jästen i roterande jästankar. Vinet lagras ett och ett halvt år på en kombination av nya franska och amerikanska ekfat.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter på mörkt kött. Varför inte en rosastekt renkalvkotlett med en gräddsås smaksatt med björnbär, mortlad torkad svart trumpetsvamp samt rödvin. Serveras med smörstekt skogsvamp och gräddig potatisgratäng.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.


Bra köp. Fina toner av körsbär, svartpeppar och viol.

- Allt om Vin nr 2 2020


89 poäng (+) Ett runt, rikt och bussigt vin med solmogen frukt, mörka bär, bra balans och inslag av björnbär, svarta vinbär, cassis, plommon, mint, vingummin, mineraler och fat.

- Dina Viner 2020 05

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7290701

Volym

750 ml

Varumärke

Penaflor Group

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Argentina - Cuyo - San Juan

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Syrah