Quesadillas med paprika, svamp och salt ost

Gyllene quesadillas med fräsch sallad på vattenmelon.

Jag har ett par rätter jag tar till när jag vill äta gott men ändå inte tillbringa alltför mycket tid i köket. En av de rätterna är quesadillas. 

Som jag ser det finns det bara fördelar quesadillas. Du kan variera den i det oändliga. Alla kan välja att ha i vad just dem gillar och så går det ruskigt fort att laga. Med en stor härlig sallad till blir det här en lätt, fräsch och god middag som gillas av många. Jag gjorde mina quesadillas vegetariska och ganska enkla, jag gillar dem så. Men det är ju helt en smaksak.
Quesadillas med paprika och svamp
Rating
4 portioner
30 min

Quesadillas med paprika

8 st tortillabröd
250 g svamp
2 grillade, inlagda paprikor
Färsk persilja
200 g riven ost
1 dl crème fraîche
Bladsallad
Vattenmelon
Gurka
Färsk basilika
1. Lägg ut de fyra tortillabröden.
2. Skiva svampen riktigt tunt.
3. Fräs svampen i en medelvarm stekpanna i en klick smör tills den fått färg. 
4. Finhacka paprika och persilja.
5. Lägg ut ett lager riven ost på de fyra tortillabröden. Fördela svamp, paprika och persilja mellan dem.
6. Lägg på ett till lager riven ost.
7. Lägg slutligen på de kvarvarande tortillabröden som ett lock.
8. Stek på medelvärme i en torr stekpanna. Vänd försiktigt med hjälp av en stekspade när dem börjat få färg.
9. Låt svalna något och skär i bitar. Ringla crème fraîche över.
10. Gör en enkel sallad på bladsallad, vattenmelon, gurka och färsk basilika, att servera till dina quesadillas.

Vinet till Linnéas quesadillas:

Systembolagsnummer: 3105 219.00 kr

Det här rosévinet passar perfekt till dessa vegetariska quesadillas! Vinet har en härligt fruktig doft och smak med en viss bärighet av hallon och björnbär. Eftersmaken är lång med ett örtkryddig avslut. Frukten och kryddigheten i vinet möter väl smakrikedomen hos Linnéas quesadillas.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager