Hamachi Winter Sashimi.
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint till YOKO Sake Junmai Daiginjo.
Läs mer »Bao buns är otroligt goda små bröd som man ångar mjuka och fyller med vad man vill. Här har Linnéa gjort ett recept med sticky pork och syrade grönsaker.
Första gången jag skulle servera bao buns hemma fanns de inte att köpa färdiga, så det var bara att ställa sig och baka egna. Vilket man absolut kan men är lite tidskrävande. Så mycket enklare det är att köpa färdiga i butiken. Jag har fyllt mina med fläsk som först fått härlig stekyta, sedan kokats i en härlig, klibbig och smakrik glace.
Five-spices är en asiatisk kryddblandning som består av ingefära, koriander, anis, kardemumma och szechuanpeppar och finns att köpa i asiatiska butiker. Servera det sötstarka köttet med krispiga och syrade grönsaker och en härlig chili-mangomajo. Lättlagat och fantastiskt gott!
/ Linnéa
500 g benfri kotlett
salt och peppar
olja att steka i
4 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 tsk five spices
0,75 dl flytande honung
2 msk mango och chilisås (eller sweet chili)
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
Skär köttet först i skivor sedan i strimlor. Salta och peppra.
Stek i omgångar i olja tills fläsket fått en fint stekyta runt om. Lägg åt sidan.
Skala och finriv vitlök och ingefära. Stek detta på medelvärme under omrörning i samma stekpanna du stekt fläsket i.
Tillsätt sedan kryddor, honung, mango och chilisås, risvinäger och sesamolja. Låt detta sjuda på medelvärme, tillsätt fläsket och låt allt puttra tills fläsket är täckt av en tjock, klibbig sås.
0,5 gurka
2 rödlökar
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
2 tsk sesamolja
salt
0,5 chili
Strimla gurka och rödlök fint. Ha upp gurkan i en burk och rödlöken i en annan.
Blanda samman vinäger, socker, olja och salt. Fördela detta över rödlök och gurka.
Finhacka chilin och strö det över gurkan.
Låt stå minst 1 timme innan servering.
8 st färdiga bao buns
1 dl majonnäs
5 msk mango och chilisås (eller sweet chilisås)
150 g sockerärtor
250 g sojabönor
koriander
sesamfrön
Ånga bao bunsen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda samman majonnäs med mango och chillisås.
Strimla sockerärtorna fint.
Fyll varje bao bun med sticky pork, syrad lök och gurka, sockerärtor, sojabönor, chili-mangomajo och koriander. Toppa med sesamfrön.
Recept: Linnéa Seidel
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint till YOKO Sake Junmai Daiginjo.
Läs mer »Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »Grillad havsabborre med shizo- och örtsmör, färskpotatissallad och krispiga pickles. Passar exempelvis med en frisk riesling.
Läs mer »