Honungsrostade nötter - god tapas i sin enklaste form.

Linnéa bjuder på spansk tapas som varken kräver stor arbetsinsats eller många ingredienser. Här är hennes recept på honungsrostade nötter med flingsalt!

Honungsrostade nötter
Faustino VII, 750ml

Faustino VII, 750ml

Spanien

Systembolaget nr:

2266201

99,00 kr


logo

0 h 20 min

Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte alltså över sina vinglas med små fat, för att undvika att få flugor och insekter i sitt vin. På faten passade det då perfekt att lägga skivor av skinka, bitar av ost och bröd. Och där var tapasen född, på ett ungefär i alla fall.

Här hittar du mitt recept på honungsrostade nötter med flingsalt - en härlig kombo av sött och salt. Mina honungsrostade nötter är dessutom superlätta att göra!

Ingredienser

  • 200 g valfria nötter

  • 2 msk honung

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Blanda nötter med honung i en bunke (det gör inget om honungen inte blir jämnt fördelad, den smälter i ugnen sen).

    2. Sprid ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 175° i cirka 10 minuter. Rör om en eller två gånger så honungen fördelas över alla nötter.

    3. Ta ut de honungsrostade nötterna ur ugnen och strö flingsalt över de när de fortfarande är varma. Låt svalna helt och förvara sedan i en tät burk.

Vin till honungsrostade nötter:

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Till tapas passar såklart en äkta spanskt Rioja allra bäst. Faustino VII har en medelstor och fruktig doft. Smaken har inslag av blåbär och plommon. Ett bra vinval till dina honungsrostade nötter!

Recept: Linnéa Seidel