Krustader med syrlig laxröra och rom.

Bloggaren och receptkreatören Åse Falkman Fredrikson har här tagit fram ett recept till den nya kvalitetsprocesson FiorAmore. Perfekt till vårens första utehäng!

Krustader med syrlig laxröra.
FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

Italien

Systembolaget nr:

5940401

109,00 kr


logo

10-12

logo

0 h 20 min

Jag tittar ut på vår uteplats genom fönstret här i vardagsrummet. Regnet öser ner och utemöblernas regnskydd ligger nertyngda med stora pölar av regn. Drömmer mig fram till varma sommarkvällar här utanför. Vilken skillnad det kommer vara om man jämför med nu! Solglasögonen på näsan, kvällssolen i ansiktet och givetvis det här goda bubblat i glaset!

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry.

Åse Falkman Fredrikson / 56kilo.se

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry med sin vackra flaska.

FiorAmore Organic Prosecco – kärleksförklaring på flaska

Visst är det en vacker flaska? Och innehållet är minst lika ljuvligt. Det känns onekligen som vår och sommar redan med detta i glaset! En härlig vinterbukett med andra ord. Proseccon fick 4 av 5 poäng av Boxtoppen:

"En prosecco för dig som gillar den lite torrare!" – Boxtoppen December 2022

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

109,00 kr


Både doft och smak i FiorAmore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet.

Fior Amore är en kvalitetsprosecco med intensiva, blommiga toner som passar till det mesta faktiskt! Den här proseccon är en ”EXTRA DRY” vilket innebär att den är torr men med viss sötma och just den här sötman gör det till en perfekt match till många maträtter! Ex kryddstark asiatisk mat, pizza, ostar (inte för starka ostar), fisk & skaldjur, pasta, snacks & antipasti, kyckling och charkbrickor. Självklart minst lika perfekt som fördrink eller efter maten! Jag valde att servera små krustader med syrlig laxröra till!

/Åse

Krustader med syrlig laxröra och rom

Ingredienser

  • 10-12 krustader

  • 1 dl crème frâiche

  • zest från 1 citron

  • 1 msk dill

  • 100 g varmrökt lax

  • 1–2 msk löjrom eller forellrom

  • salt och peppar

  • hackad rödlök och gräslök till garnering

Gör så här

    1. Blanda crème fraiche, dill och finrivet citronskal i en skål.

    2. Dela laxen i mindre bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.

    3. Fyll  krustaderna med röran. Garnera med rom, lök och gräslök.

Du kan se mer från Åse Falkman Fredrikson på hennes blogg 56kilo.se.

Recept: Åse Falkman Fredrikson/56kilo.se