Lättfixad krämig sill med smak av apelsin.
En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Ingredienser
1/2 apelsin, filéad
saft från 1/2 apelsin
1 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
1 tsk grov senap
1 msk finhackad gräslök
5 cm purjolök
ca 400 g 5-minuterssill
Gör så här
Filéa 1/2 apelsin och skär i riktigt små bitar. Pressa saften ur 1/2 apelsin.
Blanda detta med gräddfil, crème fraîche och senap. Finhacka gräslök och purjolök, rör i.
Häll lagen av sillen och klipp eller skär ner den i mindre bitar.
Blanda sillen i röran och ha upp på en fin burk. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
O.P. Anderson Björk
251,00 kr
O.P. Anderson Bjrök är ett säkert kort som passar till det mesta. Den har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Inlagd vego-sill.
Flädersill med svartvinbärsblad.
Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »