Lättfixad krämig sill med smak av apelsin.

En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

Apelsinsill

En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 1/2 apelsin, filéad

  • saft från 1/2 apelsin

  • 1 dl gräddfil

  • 1 dl crème fraîche

  • 1 tsk grov senap

  • 1 msk finhackad gräslök

  • 5 cm purjolök

  • ca 400 g 5-minuterssill

Gör så här

    1. Filéa 1/2 apelsin och skär i riktigt små bitar. Pressa saften ur 1/2 apelsin.

    2. Blanda detta med gräddfil, crème fraîche och senap. Finhacka gräslök och purjolök, rör i.

    3. Häll lagen av sillen och klipp eller skär ner den i mindre bitar.

    4. Blanda sillen i röran och ha upp på en fin burk. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

O.P. Anderson Björk

249,00 kr


O.P. Anderson Bjrök är ett säkert kort som passar till det mesta. Den har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.