Ost- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar.
En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs mer »Perfekt plockmat till kräftskivan! Här har Linnéa samlat skaldjursfestens godaste smaker i en minipizza där kräftorna spelar huvudrollen. Servera med ett glas svalt rieslingvin.
Baka ljuvliga minipizzor med smak av dill, rödlök och Västerbottensost. Toppa dem med kräftstjärtar och massor med färsk dill.
Jag har ett favoritrecept på pizzadeg jag gärna använder. Men finns inte tid och ork att göra egen deg kan du köpa färdig i butik. En enkel genväg det är helt ok att ta tycker jag.
Ett perfekt tilltugg till kräftskivan, som förrätt eller som en lättare lunch.
/Linnéa
2 dl vatten
3 dl olja
12 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 4-5 dl vetemjöl
Ha i vatten och olja i en bunke. Smula sönder jästen och rör i den tills jästen lösts upp.
Arbeta in salt, socker och mjöl. Jobba degen i cirka 10 minuter. Den ska börja släppa från kanterna och vara lätt kladdig.
Jäs i 12 timmar i kylskåpet eller ca 2 timmar i rumstemperatur.
3 dl crème fraîche
1 dl dill
örtsalt
1 tsk olivolja
1 röd lök
150 g Västerbottensost
175 g skalade kräftstjärtar
Finhacka dillen. Blanda den med med crème fraîche, örtsalt och olja. Skala och strimla löken fint.
Baka ut pizzadegen till 8 st rundlar och lägg ut på en plåt. Lägg över en handduk och låt jäsa i ca 15 minuter.
Bred sedan ut ett lager med den smaksatta crème fraîchen på alla pizzor. Lägg på finstrimlad lök och toppa med osten.
Baka i 225°C varm ugn i cirka 15 minuter eller tills pizzorna har fått fin färg undertill.
Toppa pizzorna med kräftstjärtar och färsk dill.
119,00 kr
Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs mer »Har du lyckats få tag på några färska abborrar? Grattis! Då kan du laga en smarrig middag som denna - med smörstekt abborre, färskpotatis och gräddfilssås. Sommar så det skriker om det!
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »