Minipizza med västerbottensost, dill och kräftstjärtar.

Perfekt plockmat till kräftskivan! Här har Linnéa samlat skaldjursfestens godaste smaker i en minipizza där kräftorna spelar huvudrollen. Servera med ett glas svalt rieslingvin.

Minipizza med kräftor till kräftskivan.
Aveleda Alvarinho

Aveleda Alvarinho

Portugal

Systembolaget nr:

73576

119,00 kr


logo

8

logo

0 h 40 min

Baka ljuvliga minipizzor med smak av dill, rödlök och Västerbottensost. Toppa dem med kräftstjärtar och massor med färsk dill.

Jag har ett favoritrecept på pizzadeg jag gärna använder. Men finns inte tid och ork att göra egen deg kan du köpa färdig i butik. En enkel genväg det är helt ok att ta tycker jag.

Ett perfekt tilltugg till kräftskivan, som förrätt eller som en lättare lunch.

/Linnéa

Minipizza, deg:

Ingredienser

  • 2 dl vatten

  • 3 dl olja

  • 12 g jäst

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk socker

  • ca 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

    1. Ha i vatten och olja i en bunke. Smula sönder jästen och rör i den tills jästen lösts upp.

    2. Arbeta in salt, socker och mjöl. Jobba degen i cirka 10 minuter. Den ska börja släppa från kanterna och vara lätt kladdig.

    3. Jäs i 12 timmar i kylskåpet eller ca 2 timmar i rumstemperatur.

Minipizza, fyllning:

Ingredienser

  • 3 dl crème fraîche

  • 1 dl dill

  • örtsalt

  • 1 tsk olivolja

  • 1 röd lök

  • 150 g Västerbottensost

  • 175 g skalade kräftstjärtar

Gör så här

    1. Finhacka dillen. Blanda den med med crème fraîche, örtsalt och olja. Skala och strimla löken fint.

    2. Baka ut pizzadegen till 8 st rundlar och lägg ut på en plåt. Lägg över en handduk och låt jäsa i ca 15 minuter.

    3. Bred sedan ut ett lager med den smaksatta crème fraîchen på alla pizzor. Lägg på finstrimlad lök och toppa med osten.

    4. Baka i 225°C varm ugn i cirka 15 minuter eller tills pizzorna har fått fin färg undertill.

    5. Toppa pizzorna med kräftstjärtar och färsk dill.

Vin till minipizzorna:

Aveleda Alvarinho

119,00 kr


Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.

Recept: Linnéa Seidel