Pizza Bianco med parmesan och svamp.
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »Linnéa bjuder här på ett enkelt men löjligt gott recept på härlig stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta gröna primörer.
Eftermiddagens solstrålar letar sig försiktigt in genom de tunna gardinerna, väskor med blöta badkläder och handdukar står fortfarande kvar i hallen och ett klassiskt spår av sand letar sig igenom hela huset eftersom någon, som vanligt, glömde att skölja av sig de sandiga fötterna när vi åkte från stranden.
Det är sommar, sol och noll energi till att hitta på nya maträtter. Oavsett om det är tisdag eller fredag kväll. Men då har jag ett ess jag tar fram - jag lagar fisk. Det går fort, då fisk ofta har kort tillagningstid, och köper du dessutom hem färsk fisk känns det extra lyxigt samtidigt som arbetsinsatsen är väldigt liten. Idag serverade jag stekt fjällröding, tillsammans med smörslungad färskpotatis och stekta gröna grönsaker. Jag tror knappt det finns något godare på sommaren än färskpotatis med smör och örter!
ca 800 g små färskpotatisar
2 msk smör
1 dl dill
Flingsalt
Skrubba färskpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av allt vatten och låt potatisen ånga av en stund.
Tillsätt sedan smör, hackad dill och salt. Slunga runt potatisen så den täcks av det smälta smöret och dillen.
Strö till sist över lite flingsalt över den smörslungade potatisen.
ca 600 g fjällröding
Smör att steka i
Salt och peppar
Krydda fisken med salt och peppar.
Stek fjällrödingen i en medelvarm stekpanna. Lägg i fisken med skinnsidan först, stek i cirka 3 minuter. Vänd sedan fisken och stek i 2 minuter till.
150 g färska haricot verts
150 g salladsärtor
1/2 citron
Olivolja
Flingsalt
Koka haricot verts i cirka 4 minuter. Häll av det varma vattnet och spola bönorna i kallt vatten.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Lägg i haricot verts och ärtor. Fräs i någon minut.
Ringla över lite olja, pressa saft från 1/2 citron och strö sist över salt.
Servera grönsakerna med den stekta fjällrödingen och smörslungad potatis.
139,00 kr
Ett amerikanskt chardonnayvin med balanserad fatkaraktär. Här finns toner av gula äpplen, nötter, tropisk frukt och citrus. Passar utmärkt till bland annat skaldjur, kyckling och lax men även till örtiga smaker som dragon och timjan eller kryddiga inslag med ingefära.
229,00 kr
Vinet är gjort på 100% chenin blanc och har en doft av mogna aprikoser och apelsiner med blommiga aromer och viss kryddighet. Smaken är rik, komplex och välbalanserad med en fräschör och fruktighet, fin mineralitet och bra struktur.
Recept: Linnéa Seidel
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »Linnéa har gjort en variant på den sydafrikanska fiskgrytan Cape Malay som har mustiga smaker från kanel, lagerblad, chili och kummin.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »