Ägghalvor med krämig sillsallad.

Ta det bästa från två världar och kombinera dem! För vad vore våre högtider utan sill och ägg? 

Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till!
Ägghalvor med krämig sillsallad
Rating
4 portioner
15 min

Ägghalvor med krämig sillsallad

1/2 dl grädde
2 msk gräddfil
3/4 dl majonnäs
1 tsk senap
1 fast äpple
4-5 inlagda rödbetor + spad
1 burk  5-minuterssill à 420g
1 gul lök
Salt och peppar
6 ägg
1. Vispa grädden tjock, blanda i gräddfil, majonnäs och senap.
2. Skär ner äpple, rödbetor och sill i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser, tillsätt gärna lite spad från rödbetorna för extra härlig färg. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt minst 30 minuter. Gärna längre.
3. Koka äggen och låt svalna helt i kallt vatten. Dela sedan äggen och klicka på sillsalladen. Dekorera med lite krasse.
Systembolagsnummer: 42 159,00 kr

O.P. Anderson är en perfekt smakmatchning till ägg och sill! Den svenska klassiska akvaviten har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Systembolagsnummer: 84 249,00 kr

Skåne Akvavit är ett säkert kort som passar till det mesta. Till sillen är det praktiskt taget omöjligt att misslyckas, snapsen passar till allt och eftersom kryddningen är mild riskerar aldrig sillsmaken att "dödas" och är därför ett säkert kort på påskbuffén. 

Fler recept till påskmenyn hittar du här:

Ett riktigt gott pestobröd att servera på påskbordet. Här fyllde jag det med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater eller oliver!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager