Guldmedalj i Göteborg till Kavalan Solist Bourbon.

Den 6-7 april arrangerades Göteborgs stora öl- och whiskymässa på Svenska Mässan och i samband med det var det premiär för en ny whiskytävling som anordnas i samarbete med Whiskytower.

Christian Ingerhed tar emot priser på En Öl och Whiskymässa i Göteborg 2018

104 sorters whisky gjorde upp i sju olika kategorier samt mässans bästa whisky. Alla utställare på mässan hade möjlighet att delta i tävlingen med kravet att whiskyn fanns tillgänglig för besökarna på mässan. Alla domare var handplockade för sin kunskap och bredd och all bedömning skedde blint. Tävlingen byggdes upp i så kallade flighter, whiskytyper av liknande karaktär provas samtidigt och bedömningen sker enligt 100 poängsskalan där doft, smak, eftersmak och sammansättning graderas med 25 poäng vardera.

Kavalan Solist Bourbon Cask

1199,00 kr


Guldmedalj i kategorin Single Malt - Cask Strength

En komplex, flerdimensionell single malt whisky med toner av vanilj, frukt och kokos. Lagrad på särskilt utvalda amerikanska bourbonfat. Whiskyn har cask strength och är inte kylfiltrerad för att få fram en fylligare smak.

Kavalan Concertmaster Port Finish

609,00 kr


Silvermedalj i kategorin Single Malt - NAS till 12 år.

Concertmaster är en single malt whisky lagrad på portfat från ruby, tawny och vintage port som ger whiskyn dess huvudkaraktär. Den är först lagrad på särskilt utvalda amerikanska ekfat och därefter har den fått sin finish på portvinsbarriquer. Tiden på portfat får smaken att mogna och adderar obeskrivlig mjukhet till whiskyn.

Kavalan Single Malt

719,00 kr


Bronsmedalj i kategorin Single Malt - NAS till 12 år

En elegant, blommig och behagligt uppfriskande doft av nattviol och frukt. Med toner av honung, tropisk frukt (särskilt mango), päron, vanilj, kokos och inslag av choklad. Smaken är mjuk och fyllig och har en ton av mangojuice med kryddig komplexitet och en eftersmak av citrus.