Exklusiv lunchvinprovning med viner från Toscana.

Den 13 juni bjuder vi in till en vinprovning i Stockholm med Ruffinos nya vinmakare Olga Fusari. Det blir ett brett spektrum av det anrika vinhusets bästa viner som provas. Boka din plats här!

Vinprovning med Ruffino, Aqua di Venus Rosé.

Olga Fusari har nyligen tillträtt sin roll som vinmakare hos Ruffino, efter att under många år varit chefsvinmakare på Ornellaia. Hos Ruffino kommer hon bland annat att vara ansvarig för Ruffinos nya prestigegård i Bolgheri.

Ruffino är ett av Toscanas mest välrenommerade och klassiska vinhus som producerar såväl Chianti Classico som ‘supertoscanare’, liksom Bolgheri och Maremma-viner. Med sina över 150 år av tradition i bagaget ger sig Ruffino nu in på en resa för att ta sina viner och gårdar till nya höjder genom enorma satsningar på allt från vinerier och nya vinodlingar till hållbarhetsprojekt. Det finns en anledning till att Ruffino funnits utan avbrott på den svenska marknaden i över 100 år.

Välkommen till en provning av spännande viner från Ruffino, dess historia och framtid.

• NÄR? Torsdagen den 13 juni kl 12.00.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till vinprovningen här. »

Provningen kommer att ledas av Olga Fusari från Ruffino och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Denna dag kommer vi att servera en svamprisotto med riven parmesan och tryffelolja.


Vi kommer att prova följande viner:

Aqua di Venus Bianco

229,00 kr


Ett smakrikt vin med toner av mogen citrusfrukt, tropiskt frukt och mineralitet med ett långt avslut. Gjort av druvorna chardonnay, vermentino och sangiovese, och passar mycket fint till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt rätter av ljust kött och fågel.

Aqua di Venus Rosé

209,00 kr


En riktigt trevlig rosé som passar bra till eleganta men ganska kraftfulla fiskrätter samt till anrättningar på ljust kött och fågel. Varför inte grillad Sea Bream med gremolata?

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Finns även på halvflaska.

Ruffino Rosso di Marte Bolgheri

399,00 kr


Ruffino Rosso di Marte Bolgheri har en nyanserad och inbjudande doft och en smak som är rik med strama, men fint mogna tanniner. I den fina och långa eftersmaken finner man toner av mörka och röda frukter, kryddor samt ett stråk av tobak. 

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione

379,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione har en nyanserad doft med inslag av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel. Smaken är lång och nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter och svarta oliver.

Ruffino Modus IGT Toscana

399,00 kr


Ruffino Modus har en komplex doft som karaktäriseras av av mogen frukt som körsbär, plommon och björnbär som sedan toppas av kryddiga inslag av ekfat, mynta, söt tobak och balsamvinäger. Vinet är fylligt och rikt med en struktur av finess med silkeslena tanniner och påtaglig friskhet. Eftersmaken är ihållande med smak av svarta vinbär, frukt och kakao.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Ett riktigt fint och nyansrikt dessertvin som har söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet med lång eftersmak.

Serveras vid 10-12°C, traditionellt till Biscotti men gärna även till desserter som innehåller nötter.

13.06.2024