Att välja vin till vilt.
Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »Den 13 november bjuder vi in till en provning i Karlstad, där vi lär oss kombinera mat och vin på bästa sätt. Boka din plats här nedan.
Om man får till ljuva föreningar mellan mat och vin så blir det verkligen ett tillfälle då ett plus ett blir tre. Men det finns många saker att tänka på och många fallgropar att undvika.
Ni kommer denna afton att få en grundlig genomgång i konsten att kombinera mat och vin och vi kommer att prova en rad viner till en tvårättersmeny.
• NÄR? Onsdagen den 13 november kl 18.30.
• VAR? Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11, i Karlstad.
• HUR? Boka plats till provningen här. »
Provningen kommer att ledas av vår dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarne provningsledare. Vi kommer att prova åtta olika viner och evenemanget kostar 700 kronor per person och då ingår en utvald förrätt och varmrätt. Denna afton kommer vi att servera en löjromstoast samt en klassisk Wallenbergare.
Ni får även med er ett användbart kompendium om konsten att kombinera mat och vin.
115,00 kr
Ett fruktigt och ungdomligt vin med något aromatisk smak. Tydliga inslag av päron, kryddor, krusbär, gröna äpplen, fläder, mineral och lime. Passar fint till rätter med fisk och skaldjur eller vegetariskt.
479,00 kr
André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.
145,00 kr
Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
189,00 kr
Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.
89,00 kr
Elegant, bärig och mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, grapefruit och granatäpple. Självklar som sällskapsdryck samt till lättare vegetariska rätter och fisk eller kyckling, gärna i sallader. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
129,00 kr
Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.
309,00 kr
Från Piemonte kommer detta vin med en nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.
299,00 kr
Till rätter med mörkt kött kan du plocka fram detta shirazvin från australiska Penfolds. Ett fylligt, mycket fruktigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, kardemumma, vanilj, kaffe, lakrits och mörk choklad.
Välkomna!
Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »Mustiga grytor är både goda och värmande. Och vad passar bättre till än ett gott vin? Vi guidar dig till de bästa vinvalen vad det gäller grytor baserade på både kött, fågel och grönsaker.
Läs mer »folk o folk har provat fram vilka viner som passar bäst till både naturell och tillagad hummer.
Läs mer »Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.
Läs mer »