Mindre socker
Castello di Brolio Gran Selezione 2019

Castello di Brolio Gran Selezione 2019

Italien


449,00 kr

Systembolaget nr:

5826301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Castello di Brolio Gran Selezione är ett elegant och komplext vin med rika tanniner och välintegrerad syra. Stor fruktighet med tydliga toner av körsbär, järn, plommon och ett visst inslag av citrus. Fatlagringen ger en smakdimension av vanilj och tobak.

Produktion

Detta är Ricasolis prestigevin och druvorna (Sangiovese) skördas för hand i de allra bästa vingårdar man har, alla med skiffer- och kalkstensjordar på 250-450 meters höjd. Jäsningen ägde rum i ståltankar vid 24-27 grader med 14-16 dagar lång skalkontakt. Vinet lagrades sedan 23 månader i franska 500-liters i ekfat,

Passar till

Det här är ett seriöst vin som gärna bör luftas i cirka 30 minuter i karaff och helst serveras i glas med stor bordeauxkupa. Maten bör vara av smakrikare slag, rätter av grillat eller långkokt kött eller vilt per perfekt, men även smakrikare rätter av ljust kött och fågel med exempelvis svamp eller rotsaker fungerar perfekt, liksom vällagrade hårdostar. Servera vinet vid 18 grader.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart. Allt började med att familjen Ricasoli övertog Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget. Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner. Ricasolis hållbarhetsarbete står alltid i första rummet och de innehar EQUALITAS hållbarhetscertifiering.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

5826301

Volym

0,75 l

Varumärke

Ricasoli

Förslutning

Naturkork

Druva

Sangiovese

Lagring

Utmärkt att dricka idag och kan sparas 2-3 år om man så önskar.