EkologiskVeganMindre sockerKlimatsmart
Chianti del Barone Ricasoli

Årgång:

2022

Chianti del Barone Ricasoli

Italien


109,00 kr

Systembolaget nr:

270001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften är ungdomligt frisk och delikat fruktig med inslag av både syrliga röda och mer solmogna blåa bär. Smaken är knappt medelfyllig, insmickrande bärfruktig och mjuk med len textur, en fin syra och elegant polerad strävhet. Mot slutet av smaken noterar man en försiktig kryddighet.

Produktion

Druvorna till det här vinet kommer från vingårdar på 350-400 meters höjd i Gaiole. Jäsningen äger rum i ståltankar vid 24-27 grader med 12-16 dagar lång skalkontakt och därefter låter man vinet genomgå malolaktisk jäsning och lagring i ståltankar.

Passar till

Chiantivinerna är perfekta till allehanda medelkraftiga och även smakrika rätter av fågel, kött och vilt. Det kan röra sig om stekt eller grillat, med rödvinssåser eller inte alltför söta tomatbaserade såser, men lägg gärna till ett tillbehör med krämig eller fet textur för att fånga upp och runda av strävheten. Såklart matchar det här vinet också pasta- och risrätter på samma smaktema. Undvik alltför söta eller kryddheta tillbehör. Servera vinet vid 18 grader och gärna i ett glas med medelstor till stor kupa.

LammVegetariskt

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

270001

Volym

0,75 l

Varumärke

Ricasoli

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Sangiovese