Mindre socker
Dashe Dry Creek Zinfandel

Årgång:

2021

Dashe Dry Creek Zinfandel


351,00 kr

Systembolaget nr:

9439401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett nyanserat, fruktdrivet och läskande vin med silkeslena tanniner. Vinet bjuder på smak av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär samt ett kryddigt stråk med toner av choklad, lakrits och rostade fattoner.

Produktion

Vinet fick jäsa utan tillsatt jäst. Efter lagring i ekfat tilsattes 15 % petit sirah till blenden.

Passar till

Servera till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.

LammNötkött

Kul att veta

Det var ingen slump att det första vinet som Michael and Anne Dashe gjorde var en zinfandel. Innan Dashe Cellars grundades hade Michael nämligen varit Paul Drapers högra hand på Ridge så att säga att han var bekväm med att arbeta med druvan är något av en underdrift... Dashe Cellars grundades av det äkta paret Anne och Michael Dashe 1996 med målsättningen att skapa exceptionella, vingårdsbetecknade viner som förmedlar sitt ursprung. De har båda erfarenhet av vinmakning från namnkunniga producenter och sammanslaget har de mer än 40 års erfarenhet från producenter som Château Lafite-Rothschild, Château La Dominique, Ridge Vineyards, Cloudy Bay, Far Niente, Chappellet och Schramsberg Wine Cellars. Idag har vineriet funnits i nästan 30 år och i portföljen återfinns såväl carignan, som chenin blanc och cabernet sauvignon, men det är zinfandel som är huvudnumret.

Produkttyp

Rött vin

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

9439401

Volym

0,75 l

Varumärke

Dashe Cellars

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Zinfandel, Petit Sirah

Lagring

En fjärdedel av vinet har lagrats ett år och tre månader på nya franska ekfat om 455 liter, så kallade puncheons. Resterande vin lagrades i äldre franska ekfat.