I glaset ett nyanserat, fruktdrivet och läskande vin med silkeslena tanniner. Vinet bjuder på smak av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär samt ett kryddigt stråk med toner av choklad, lakrits och rostade fattoner.
Produktion
Vinet fick jäsa utan tillsatt jäst. Efter lagring i ekfat tilsattes 15 % petit sirah till blenden.
Passar till
Servera till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Kul att veta
Det var ingen slump att det första vinet som Michael and Anne Dashe gjorde var en zinfandel. Innan Dashe Cellars grundades hade Michael nämligen varit Paul Drapers högra hand på Ridge så att säga att han var bekväm med att arbeta med druvan är något av en underdrift...
Dashe Cellars grundades av det äkta paret Anne och Michael Dashe 1996 med målsättningen att skapa exceptionella, vingårdsbetecknade viner som förmedlar sitt ursprung. De har båda erfarenhet av vinmakning från namnkunniga producenter och sammanslaget har de mer än 40 års erfarenhet från producenter som Château Lafite-Rothschild, Château La Dominique, Ridge Vineyards, Cloudy Bay, Far Niente, Chappellet och Schramsberg Wine Cellars.
Idag har vineriet funnits i nästan 30 år och i portföljen återfinns såväl carignan, som chenin blanc och cabernet sauvignon, men det är zinfandel som är huvudnumret.