Ekologisk
Domaine Cristia Châteauneuf-du-Pape Renaissance

Årgång:

2019

Domaine Cristia Châteauneuf-du-Pape Renaissance

Frankrike


638,00 kr

Systembolaget nr:

5100701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Cristia Châteauneuf-du-Pape Renaissance har en nyanserad doft med inslag av av torkade jordgubbar och mörka frukter, moreller, kaffe, lakrits och en fläkt av läder. Smaken är rik, lång och nyanserad med toner av mörk frukt, svartpeppar, fat, kryddor och lakrits.

Produktion

Druvorna kommer från en jordmån som är sandig lerjord och Grenachestockarna är 110 år gamla och Mourvèdre stockarna 55 år. Vinet lagras i ekfat under 24 månader

Passar till

Till kraftiga anrättningar på kött och fågel, där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 8/3Egendomen grundades i Courthézon  för 70 år sedan av Etienne Grangeon och bestod till en början av 2 hektar med druvsorten Grenache. Egendomen utvecklades och expanderade kraftigt under 60-talet då sonen Alain blev en drivande kraft. Det är fortfarande en genuint familjeföretag och 1999 anslöt Alains söner Baptiste och Dominique till företaget. Familjen äger två vingårdar i Châteauneuf-du-Pape vid namn Cristia och La Rouquette.Vad det gäller de röda vinerna selekteras druvorna noggrant och avstjälkas innan cirka tre veckors jäsning och macerering i betongtankar. Chateauneuf-du-Pape vinerna lagras i betong samt i ekfat. Côte du Rhône och IGP vinerna lagras främst i betongtankar för att framhäva fruktighet och druvornas karaktär.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

5100701

Volym

0,75 cl

Varumärke

Domaine Cristia

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Rhone valley - Rhone valley

Druva

Grenache, Mourvedre

Lagring

Är utmärkt god att avnjuta idag, men kan även lagras och utvecklas 2-5 år